El Transcantabrico Gran Lujo in Spanje

Haute cuisine op de trein

Stel je even voor. Je zit aan boord van een luxetrein te genieten van het wisselende landschap dat aan je voorbij glijdt. En dan krijg je honger … Op deze gourmet treinen staat niet alleen een prachtig, onbelemmerd zicht en een comfortabel zitje op het menu, maar ook topgastronomie van sterrenkwaliteit.

Het beste van Noord-Spanje

De legendarische luxetrein El Transcantabrico Gran Lujo brengt je van Santiago de Compostela in het westen van Spanje helemaal naar San Sebastian in het oosten.

Het interieur van de trein zorgt voor een flashback naar de elegante jaren 20, met luxueuze suites afgewerkt in hout en grote panoramavensters. En natuurlijk zijn ook de mediterrane sterrenmaaltijden die je onderweg geserveerd krijgt niet te versmaden. Je proeft van de verfijnde keuken van enkele van de beste chefs van Noord-Spanje. 

Peruaanse specialiteiten

Belmond Hiram Bingham in Peru

Naar Machu Picchu in stijl? Dat doe je vanuit de nabijgelegen stad Cuzco met de luxe Belmond Hiram Bingham trein. De trein is genoemd naar de Amerikaanse ontdekkingsreiziger die de vergeten Incastad heeft ontdekt in 1911. De rit voert je langs de wondermooie Urubamba, maar het landschap is niet de enige troef.

Aan boord krijg je het lekkerste wat Peru te bieden heeft geserveerd tijdens een brunch van drie en een diner van vier gangen, gecombineerd met ’s lands meest exclusieve wijnen.

Culinaire Schotse hoogstandjes

Royal Scotsman in Schotland

Van Aberdeen Angus biefstuk tot wilde zalm en wild: een rit met de The Royal Scotsman is een droom voor levensgenieters met een passie voor gastronomie.

Terwijl je op een gezapig tempo door het Schotse Hoogland spoort, worden je smaakpapillen verwend met culinaire Schotse hoogstandjes, bereid door Schotse topchefs die bovendien al enkele Michelinsterren op zak hebben. En het oog wil ook wat: dineren doe je in überstijlvolle wagons, uitgedost met kostbare houtsoorten, geslepen glas en fijn damast. Luxe alom!

Japanse sterrenkwaliteit

Shiki-shima trein in Japan

‘s Werelds meest luxueuze trein is geen legendarische klassieker, maar wel een nieuw technologisch hoogstandje uit Japan. De Shiki-shima trein van de East Japan Railway Company rijdt sinds dit voorjaar van Tokio verder naar de noordelijke eilanden en blijkt een schot in de roos.

De formule? Een onberispelijk interieur ontworpen door de bekende designer Ken Okuyama en culinaire creaties van Katsuhiro Nakamura, de allereerste Japanse chef ooit die een Michelinster kreeg. Zelfs het exterieur kreeg een culinaire knipoog: de trein is van kop tot staart ondergedompeld in een champagnekleur.

Nostalgie met een VIP-gevoel

Venice-Simplon Orient Express

De Venice-Simplon Orient Express, kortweg VSEO, is samengesteld uit zorgvuldig gerestaureerde rijtuigen van de legendarische Oriënt-Express. Nostalgie troef dus, maar dan wel met een hoog VIP-gehalte.

Per wagon is er een butler voorzien die je op je wenken bedient en eten kan je in drie art-decorijtuigen (Etoile du Nord, L’Oriental and Côte d’Azur), elk met een team van Franse topchefs. En dan mag natuurlijk ook het exclusieve tafellinnen, tafelzilver en kristal niet ontbreken…

Verblijf je in een van de Grand Suites, dan krijg je ook kaviaar bij aankomst en onbeperkt champagne tijdens je hele reis. Ultieme verwennerij op wielen!