Handige tips als je geld wilt lenen voor onverwachte kosten

Let op, geld lenen kost ook geld

Onverwachte kosten schuilen in een klein hoekje. Een koelkast die stuk gaat, de auto die het plots niet meer doet of een hoge schoolfactuur van je kind, het zijn stuk voor stuk zaken die je financiële situatie behoorlijk in de war kunnen sturen.

Gelukkig is het in de praktijk mogelijk om in dergelijke situaties een lening aan te vragen. Door rekening te houden met de interessante tips die we hebben opgenomen in dit artikel kan je er bovendien zeker van zijn dat het lenen van geld kan gebeuren tegen de meest interessante voorwaarden.

Tip 1: ga op zoek naar de correcte lening

Heb je eerder onvoorziene uitgaven (een onverwachte factuur of een koelkast die kapot is)? Dan kan je een persoonlijke lening aanvragen bij Cetelem.

Tip 2: maak online een gratis simulatie

Weet je hoeveel je wilt lenen maar heb je geen idee wat je dit maandelijks zal kosten? Simuleer je lening op voorhand op de website van Cetelem. Zo kom je te weten wat de ideale aflosperiode is voor jouw budget.

Tip 3: Leen niet veel meer dan je echt nodig hebt

Wanneer je een lening aanvraagt voor onverwachte kosten kan het altijd interessant zijn om net iets meer te lenen. Ook al heb je dat extra geld niet nodig, het zorgt ervoor dat je zelfs bij een eventuele nieuwe, onverwachte situatie wel nog steeds de maandelijkse afbetalingen kan blijven voldoen. Wanneer je erg nipt leent kan één enkele, nieuwe tegenslag ervoor zorgen dat je terug bij een kredietverstrekker kan gaan aankloppen.

Dat is uiteraard niet de bedoeling. Anderzijds is het ook niet interessant om veel meer te lenen dan je nodig hebt. Zo verhoog je onnodig de druk op je financiële situatie en bovendien zal je op het einde van de rit nodeloos heel wat extra kosten hebben betaald.

Tip 4: Kies voor de voordeligste lening op de markt

Het is van belang om te kiezen voor een financieel interessante lening op de markt. Wat dat betreft zal je automatisch uitkomen bij de persoonlijke lening van Cetelem. Dit krediet staat er niet alleen om bekend zeer betrouwbaar te zijn, daarnaast liggen de kosten vandaag zeer laag. Dit maakt dat Cetelem een zeer interessante aanbieder van persoonlijke leningen is op de markt!

Wilt u weten hoeveel u maandelijks zou moeten afbetalen? Bij Cetelem kan je dit bereken via een handige simulator.

Tip 5: Zorg voor een toegankelijke aflossingstermijn

Probeer een realistische aflossingstermijn aan te gaan. Het is leuk om een lening zo snel mogelijk af te betalen, maar zorg ervoor dat jouw budget nog voldoende ruimte heeft voor andere extra onverwachte kosten. Elke kleine, extra onverwachte kost die er nog bij zal komen zal er immers voor zorgen dat je gelijk terug in de financiële moeilijkheden komt te zitten. Door te kiezen voor een degelijke aflossingstermijn wordt de druk op je financiële situatie beperkt gehouden en geef je, jezelf voldoende zuurstof om nog een beetje kapitaal opzij te zetten. Zo kan je nieuwe, onverwachte kosten in de toekomst wellicht gewoon opvangen met je eigen spaargeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20