Gucci lanceert schoenen voor 13 euro, al zijn ze een tikkeltje ongewoon

Wie Gucci schoenen wil kopen, moet meestal diep in de buidel tasten en enkele honderden euro’s uitgeven, althans voor de meest betaalbare producten. Maar het Italiaanse luxemerk verkoopt nu een paar voor 13 euro. Is het een koopje of een vroege aprilgrap? Noch het een, noch het ander, zo blijkt.

Sinds enkele dagen biedt het modehuis Gucci op zijn app een actie aan om een paar schoenen te kopen tegen een uitzonderlijk lage prijs. Maar koester geen te hoge verwachtingen: het betreft virtuele schoenen. Voor 13 euro kan u uw voeten filmen met de smartphone en ze, via augmented reality, getooid zien met sneakers van het beroemde Italiaanse merk.

De technologie werd ontwikkeld in samenwerking met WannaKicks. Die laatste is een toepassing die gebruikmaakt van augmented reality om klanten online schoenen te laten passen. Het grote verschil is dat u ze deze keer niet alleen kunt passen, maar ook kopen.

Om de virtuele schoenen nog een beetje interessanter te maken, biedt Gucci ze niet alleen aan via zijn app. Als u ze voor uzelf koopt, kunt u ze ook uitproberen op andere virtuele platforms, zoals via het videospel Roblox of het sociale netwerk VRChat.

Vermeldenswaardig is verder dat Gucci niet het eerste luxe modemerk is dat met dit idee op de proppen komt. Eerder boden Marc Jacobs en Valentino ook al virtuele outfits van eigen makelij aan, die bovendien beschikbaar zijn in het videospel Animal Crossing. Maar in tegenstelling tot Gucci zijn hun kleren gratis.

Voor de nieuwsgierigen onder ons, zo zien de beroemde virtuele – en flashy – schoenen van Gucci eruit. 

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20