Groen beleggen ondanks ontnuchterend rapport duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: “We mogen niet vervallen in defaitisme”

De gereputeerde Britse vermogensbeheerder M&G brengt elk jaar een rapport uit over de globale vooruitgang van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN. “Deprimerende lectuur”, stelt Ben Constable-Maxwell, hoofd Impact Investing, onomwonden over de derde editie van de analyse-nota. Toch zijn er ook lichtpuntjes.

Waarom is dit belangrijk?

In 2015 werd de 'Agenda 2030' goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Tot het plan behoren 17 algemene ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’ (‘Sustainable Development Goals’, of: ‘SDG’s’) en 169 specifieke targets die moeten worden gerealiseerd om deze doelen te halen. De lidstaten van de internationale organisatie moeten de SDG’s zelf omzetten in nationaal beleid. Concreet gaat het dan onder meer om investeringen in infrastructuur voor groene energie, kwaliteitsonderwijs en projecten die de rechtsstaat versterken.

Het concept: “Wij kijken naar elk van de doelstellingen, elk van de SDG's, en bekijken of er vooruitgang of achteruitgang wordt geboekt”, zegt Constable-Maxwell in een gesprek met Business AM. “Wij kijken ook naar de gevolgen voor beleggers en vervolgens naar de mogelijkheden om te investeren in zaken die financiering nodig hebben, die kunnen leiden tot betere resultaten voor mensen en de planeet.”

De conclusie(s): “Dit jaar blijkt uit de analyse dat COVID, net als vorig jaar, e

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20