Groei van nieuwe besmettingen stagneert, Belgen steeds minder welkom in buitenland

Tussen 27 juli en 2 augustus raakten in ons land gemiddeld 530,9 mensen per dag besmet met het coronavirus. Dat is een lager gemiddelde dan gisteren. Dat meldt Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die de coronacijfers analyseert.

Er lijkt sprake te zijn van een stabilisering van het aantal nieuwe besmettingen. Tijdens de afgelopen twee weken raakten gemiddeld 54 inwoners per 100.000 besmet in ons land, een stijging met 198 procent in vergelijking met de twee weken daarvoor.

Tijdens de afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 24 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 35 procent in één week tijd. Ook stierven tijdens de afgelopen week gemiddeld drie coronapatiënten aan het coronavirus. Dat is een stijging met 31 procent op weekbasis. Sinds maart werd in ons land al bij 71.158 mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. De dodentol staat momenteel op 9.859.

België en buitenland

EPA

Ook in het buitenland is het autoriteiten niet ontgaan dat België met een tweede golf van het coronavirus zit. Wie vanuit ons land naar het Verenigd Koninkrijk reist, zal daar alvast 2 weken in quarantaine moeten zitten voor die vrij mag bewegen. Dat meldt onder andere de Britse krant The Daily Mail.

Eerder gaf ook Noorwegen ons land al code rood. Dat betekent dat wie er naartoe reist meteen tien dagen in quarantaine moet. In Slovenië haalde België ook niet de lijst met veilige epidemiologische landen. Ook daar moeten Belgische reizigers 14 dagen in quarantaine, net als in Letland, Estland en IJsland. In dat laatste land hoef je echter niet in quarantaine als je een negatieve coronatest kan voorleggen. In Litouwen mogen Belgische reizigers helemaal niet binnen.

Nederland en Duitsland

In Nederland en Duitsland is momenteel enkel de provincie Antwerpen aangeduid als risicogebied. Wie vanuit Antwerpen naar Duitsland reist, moet daar eerst in quarantaine tenzij die een negatieve coronatest kan voorleggen. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken raadt “niet-noodzakelijk, toeristische reizen” naar de provincie Antwerpen dan ook af.

In Nederland kreeg de provincie Antwerpen code oranje. Voor Antwerpenaren worden quarantaine en een test aangeraden bij aankomst in Nederland, maar is het niet verplicht.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20