Greenyard is sterkste stijger op de Belgische beurs

Greenyard heeft een stevige boost gekregen en de Bel20 kon twee nieuwkomers verwelkomen. Er was vandaag heel wat te beleven op de Belgische beurs.

De Bel20 heeft voorbeurs een aantal wijzigingen doorgevoerd aan de aandelenkorf. Elia en Melexis maken voortaan deel uit van de Belgische sterindex. Zij zullen weliswaar een kleine impact hebben op de prestaties van de Bel20. In totaal maken de twee bedrijven nog geen 4 procent van de index uit. KBC en AB InBev blijven de zwaargewichten van de index. Zij vertegenwoordigen een belang van respectievelijk 12,1 en 11,8 procent.

Afscheid ING en Barco

Met de komst van de nieuwkomers moeten we afscheiden nemen van enkele bedrijven. Zo zal ING niet langer deel uitmaken van de Bel20. Ook Barco behoort niet langer tot de sterindex. De Bel20 heeft de eerste beursdag na de herschikking afgesloten met 0,8 procent winst. Umicore was met een stijging van 8,9 procent de primus van de sterindex.

Nog in ons land heeft Greenyard er een topdag opzitten. De ondernemer Marc Coucke gaat 48,5 miljoen euro investeren in het Belgische groente- en fruitconcern. Het aandeel van het bedrijf schoot maar liefst 17,9 procent omhoog. Coucke gaat ook zetelen in de raad van bestuur.

Eurostoxx50 dicht bij huis

De Eurostoxx50 bleef dicht bij huis. In al onze buurlanden kleurden de beurstabellen groen, behalve in Frankrijk. De CAC40 sloot de beursdag 0,5 procent in het rood af.

In de Verenigde Staten (VS) is Wall Street de handelsdag voorzichtig in het groen gestart. Kort na het luiden van de openingsbel deden de Dow Jones en de S&P500 er elk 0,1 procent bij. De Nasdaq schoot 0,6 procent hoger uit de startblokken. De techindex profiteert van de dalende Amerikaanse tienjaarsrente. Die is gezakt tot 1,68 procent nadat het vorige week het hoogste punt in veertien maanden had bereikt. De tienjaarsrente bedroeg toen 1,75 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20