Google trekt stekker uit IoT-project Android Things

Na vijf jaar trekt Google de stekker uit Android Things. Dat meldt vaknieuwssite AG Connect. Android Things moest een besturingssysteem voor IoT-apparaten worden, maar het project kwam nooit echt van de grond. In 2022 wordt het project officieel beëindigd.

Android Things werd in 2015 opgezet onder de naam ‘Brillo’. Dat zou het onderliggende besturingssysteem voor IoT worden. In 2016 werd het platform Android Things genoemd, en werd het project afgeslankt. Google hoopte dat Android Things aantrekkelijk zou zijn voor ontwikkelaars omdat het gebaseerd is op Android, en dus bekend terrein is.

Toch bleek het lastig om een breed IoT-platform op te zetten. In 2019 werd het project nog verder uitgedund: Android Things zou zich specifiek gaan richten op smart speakers en smart displays. Wel konden mensen het platform nog gebruiken om te experimenteren met slimme IoT-apparaten en met hardware als de NXP i.MX7D en de Raspberry Pi 3B.

Ook dat blijkt nu niet genoeg om Android Things te redden. Vanaf 2021 kunnen er met de NXP i.MX7D en de Raspberry Pi 3B geen nieuwe projecten meer gemaakt worden. Tot 2022 kan Android Things nog wel gebruikt worden voor updates voor bestaande projecten, maar daarna houdt ook dat op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20