Google-oprichter heeft vliegende auto klaar: “Verkeer zal iets van het verleden worden”

Larry Page, de Amerikaanse miljardair die mee aan de wieg van Google stond, heeft woensdag in de buurt van Las Vegas een prototype van een vliegende auto voorgesteld. 

Page is de oprichter van het bedrijf Kitty Hawk, dat een prototype van de vliegende auto “Flyer” aan de pers heeft gepresenteerd. Het model kan voor testvluchten worden gebruikt door potentiële kopers.

In onderstaande video is te zien hoe een journaliste van CNN als een van de allereersten volledig autonoom de “Flyer” mocht besturen. De vrouw heeft geen pilootbrevet en had minder dan een uur nodig om de werking van het toestel onder de knie te krijgen. 

Verkeer wordt iets van het verleden

Volgens Kitty Hawk-CEO Sebastian Thrun, is een “Flyer” besturen even makkelijk als een videospel spelen en zullen deze soort voertuigen het verkeer uiteindelijk “een fenomeen van van het verleden maken”.

Het bedrijf gaat nu kleine groepen mensen uitnodigen – klanten, “influencers”, media en vliegtuig- en auto-amateurs – om het concept uit te testen.

Het eenpersoonsvliegtuigje werkt op een elektrische batterij en beschikt over 10 kleine rotoren, die het toestel toelaten op te stijgen en te landen als een helikopter.

“Flyer” is niets meer dan een concept

De ‘Flyer’ zal in een eerste tijd voor recreatieve doeleinden worden gebruikt boven water en schaars bevolkte zones, maar Thrun denkt dat de voertuigen straks tegen 160 kilometer per uur over dichtbevolkte gebieden zullen vliegen.

De ‘Flyer” is slechts een van de vele conceptvoertuigen die Kitty Hawk test in samenwerking met bedrijven als Uber

Kitty Hawk is een privé-project van Page, dan niet aan Google is gelinkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20