Goldman Sachs en Bank of America kiezen 6 topaandelen in de energiesector

Analisten van investeringsbanken Goldman Sachs en Bank of America selecteerden in een nota aan beleggers hun topaandelen in de energiesector. Behoren tot hun favorieten: bedrijven die waterstof, elektrische voertuigen of gewoon alles wat met duurzame energie te maken heeft, als hun corebusiness hebben.

Waarom is dit belangrijk?

De energiesector is booming. Prijzen van fossiele brandstoffen, zoals aardgas en -olie, verpulveren alle records. In het licht van de energietransitie (en een wens om te kappen met de aanschaf van Russische energieproducten) sluiten overheden monstercontracten met bedrijven met een groen streven. Zo is de iShares Global Energy-ETF, een index die bedrijven volgt die zich bezighouden met duurzame energie, tot dusver met 30 procent gestegen.

Waterstof en halfgeleiders

ESG - of Environmental, Social & Governance: de afkorting voor zuinig energieverbruik, goede werkomstandigheden en fair ondernemingsbestuur - is tegenwoordig het hotste acroniem in beleggerskringen. In een notitie van 9 juni, die werd opgepikt door het zakenmedium CNBC, focussen de Goldman-analisten op bedrijven die aan deze criteria voldoen. En daar zitten de volgende energiefirma’s bij:

  • Aluminium- en hernieuwbare-energiebedrijf Norsk Hydro. Goldman geeft
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20