Goed humeur op de Europese beurzen, ook Bel20 op winst

De Bel20 wint ongeveer 1 procent en verteert de zware kwartaalresultaten van bierreus AB InBev goed. Ook op de andere Europese beurzen is lichtgroen de overheersende kleur.

Omstreeks 11.00 uur koerst de sterindex 1,3 procent hoger. Ondanks de corona-impact op het eerste kwartaal, wint ook het aandeel van AB InBev. De bierreus zag zijn volumes in de eerste drie maanden van dit jaar met 9,3 procent dalen. En nu de verkoop in april keldert met een derde, verwacht de brouwgroep ‘een veel grotere impact’ op het tweede kwartaal. Er komen ook bezuinigingen.

Ook op de Brusselse beurs zit Euronav 8 procent hoger, als gevolg van juist goede kwartaalcijfers. De tankerrederij noteert een superwinst van 225,6 miljoen dollar, wat elf keer meer is dan een jaar eerder. Het kwartaaldividend van 0,81 dollar leidt tot enthousiasme op de beurs.

Bioscoopgroep Kinepolis wint 1 procent, met dank aan Nederland. Woensdagavond stelde de Nederlandse regering de exitstrategie voor, die aangeeft dat bioscopen er op 1 juni mogen heropenen. Basic-Fit verliest dan weer in Amsterdam, omdat de exit voor hen tegenvalt. Nog tot eind augustus zijn fitnesscentra uit den boze.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20