Go Sharing in één klap grootste netwerk voor deelscooters van Antwerpen

GO Sharing begint vanaf vandaag 400 gedeelde scooters te installeren in Antwerpen. Dat wordt meteen het grootste deelnetwerk voor scooters in de Sinjorenstad.

Antwerpen is na Wenen de tweede stad buiten Nederland waar GO Sharing deelscooters plaatst. Met één accounkrijgt de gebruiker toegang tot gedeelde scooters in alle landen. Net als andere steden staat GO Sharing in Antwerpen voor een gelijkaardige uitdaging: verkeersopstoppingen en een gebrek aan parkeerplaatsen.

‘Gemotoriseerde, gemakkelijk te parkeren en milieuvriendelijke scooters zijn een aantrekkelijke optie’, zegt het scooternetwerk, dat het marktleiderschap in de Benelux claimt. Raymon Pouwels, CEO van GO Sharing, zegt ons collectieve gedrag te willen veranderen van ‘iedereen heeft zijn eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer dat nodig is’, op mondiale schaal.

In thuisland Nederland heeft GO Sharing zijn schaal met succes uitgebreid, met meer dan 5.000 gedeelde scooters in 30 steden. Vandaag plaatsen ze 400 gedeelde elektrische scooters in Antwerpen, tegen het einde van deze maand komen er nog eens 100 bij. Het bedrijf verkreeg eerder een van de drie licenties om motorfietsen te delen in ’t Stad.

Duurzaamheid

Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) : ‘We monitoren ons aanbod aan deelmobiliteit constant en verfijnen waar nodig. We zijn zeer selectief in onze keuze van aanbieders. Het is essentieel dat die bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit in Antwerpen, en kwaliteit leveren op het vlak van dienstverlening. Ik ben er vast van overtuigd dat GO Sharing met hun deelscooters aan onze voorwaarden voldoen.’

De elektrische scooter is 24/7 beschikbaar en je betaalt – met Bancontact of kredietkaart – alleen wanneer je hem gebruikt. Er zijn geen registratiekosten en geen ‘ontgrendelingskosten’. Iedereen met een geldig rijbewijs en GO Sharing app kan de deelscooter gebruiken.

Lees ook:

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20