Geschiedenis herhaalt zich: Parijs-Roubaix uitgesteld tot oktober wegens slechte coronacijfers in Frankrijk

De wielerklassieker Parijs-Roubaix zal zondag 11 april niet doorgaan. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De wedstrijd wordt verplaatst naar zondag 3 oktober.

Het uitstel komt er nadat Frans president Emmanuel Macron woensdagavond een nationale lockdown, met onder meer een sluiting van de scholen en de niet-essentiële winkels, afkondigde die minstens vier weken in heel Frankrijk zal gelden. Het gaat om een veralgemening naar het hele land van eerdere regionale maatregelen.

De geschiedenis lijkt zich daarmee te herhalen. Een jaar geleden zat Frankrijk ook in lockdown en werd Parijs-Roubaix eerst uitgesteld, en uiteindelijk helemaal geschrapt. De wielerwedstrijd rijdt door de Franse regio Hauts-de-France, die grenst aan België en zwaar getroffen is door de pandemie. Een uitstel van de kasseiklassieker hing al enige tijd in de lucht, maar uiteindelijk werd de beslissing relatief laat genomen.

Zo blijft de Belg Philippe Gilbert, die Parijs-Roubaix in april 2019 won, nog minstens een half jaar langer de uittredende winnaar van de Helleklassieker.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20