Werkt Nintendo aan opvolger van Switch-console?

Volgens verschillende bronnen zou Nintendo werken aan een nieuwe versie van de Nintendo Switch. Die geruchten zijn ontstaan nadat het Japanse bedrijf de naam “NSW” als handelsmerk heeft geregistreerd in Europa. Analisten speculeren daarom dat de volgende generatie console Nintendo Switch W zou kunnen heten.

Oudere gamers associëren Nintendo misschien nog met het dansen op de Wii, het oefenen van je brein op de Nintendo DS of Mario Bros op de Gameboy. Toch zijn het niet die consoles die voor het grootste succes binnen het bedrijf zorgden. Dat doet de Nintendo Switch. Die brak begin dit jaar, vijf jaar na zijn release, het record als best verkochte console in de Benelux.

De afgelopen vijf jaar bracht Nintendo al enkele updates voor de Switch op de markt. Zo lanceerde het in 2019 de Nintendo Switch Lite, een lichtere versie die je niet kon verbinden met je televisie. In 2021 kwam het bedrijf dan met Nintendo Switch – OLED Model. Deze console heeft een groter en beter scherm en meer (64 GB) intern geheugen.

NSW

Nu vermoeden sommige experts dat Nintendo binnenkort weer een nieuw model zal uitbrengen. Gebruikers van het gamersforum ResetEra ontdekten namelijk dat het bedrijf bij het Europese patentenbureau EUIPO de naam “NSW” heeft geregistreerd. Die afkorting wordt vaak gebruikt om de Nintendo Switch aan te duiden.

Het feit dat die naam nu ook als handelsmerk geregistreerd is, kan erop wijzen dat Nintendo van plan is er om er in de toekomst zelf gebruik van te maken. Dat zou volgens de website Hypebeast kunnen zijn voor een nieuw model dat dan Nintendo Switch W zou heten. Andere bronnen, zoals NintendoLife, vermoeden dan weer dat het bedrijf gewoon wil voorkomen dat deze afkorting door een ander merk gebruikt wordt.

(evb)

Meer