Generatiewissel bij Ackermans & van Haaren: John-Eric Bertrand, zoon van Luc, wordt co-CEO

Ackermans & van Haaren, een van de belangrijkste holdings van het land, voert een generatiewissel door. John-Eric Bertrand, de zoon van de decennialange sterke man Luc Bertrand, komt mee aan het roer.

De huidige CEO Jan Suykens, die als overgangsfiguur fungeerde tussen beide Bertrands, heeft “enige tijd geleden de wens uitgedrukt de fakkel door te geven”, meldt de Antwerpse holding. Suykens, die al 32 jaar bij AvH aan de slag is, was voor hij de algemene leiding had de jarenlange rechterhand van de bekende ondernemer Luc Bertrand (71), die tussen 1990 tot 2016 de CEO was en daarna voorzitter werd.

Leidend duo

Suykens wordt opgevolgd door een duo uit het huidige directiecomité, Piet Dejonghe en John-Eric Bertrand (°1977), zoon van Luc. Zij nemen vanaf mei als co-CEO’s de leiding over de groep over. Met John-Eric komt dus weer een telg van een van de historische families achter de holding, die opgericht is in 1876, aan het roer.

Suykens blijft aan boord als senior advisor. Hij schuift dus tot nader order niet door naar de voorzittersstoel van Luc Bertrand of naar een ander zitje in de raad van bestuur. De veteraan zwaait wel af met een sterke cijfers. AvH heeft in 2021 een recordwinst van 407 miljoen euro geboekt en wil een dividend van 2,75 euro per aandeel uitkeren, wat 17 procent meer is dan een jaar eerder.

AvH heeft belangen in onder meer bankieren, vastgoed, grondstoffen en baggerreus DEME.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20