Geld lenen zonder bank, kan dat?

Geld lenen zonder dat je daarvoor naar een bank hoeft te stappen, het is een fenomeen dat zich de laatste jaren heel sterk heeft ontwikkeld. Dankzij heel wat handige (online) tools kan je tegenwoordig gemakkelijk een lening aangaan. Uiteraard zijn er nog heel wat andere manieren waarop je geld kan lenen zonder dat een bank ermee gemoeid is. Ontdek ze hier.

1. Kredietverstrekkers

Kredietverstrekkers zoals Cofidis zijn een eerste alternatief voor het aanvragen van een lening zonder bank. Elke verstrekker heeft zijn eigen voorwaarden waaraan je moet voldoen. Maak dus zeker een vergelijking van de mogelijke verstrekkers zodat je de lening vindt die voor jou het voordeligst is.

Tip: Maak een gratis simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

2. Lenen bij familie of vrienden

Je kan natuurlijk ook lenen bij familie of vrienden. Hoewel dat een gemakkelijke oplossing lijkt, pas je hier toch maar best mee op. Je wil tenslotte niet dat de relatie met je vriend of familielid eronder gaat lijden. Zet daarom al het nodige op papier, zoals hoeveel je leent van wie en op welke termijn je dat gaat terugbetalen aan die persoon. Wees ook zo stipt mogelijk en probeer de gemaakte afspraken goed na te komen. Je wil natuurlijk niet dat je ruzie krijgt met je vriendin of oma omdat je haar niet op tijd je lening hebt terugbetaald.

3. Lenen bij je werkgever

Mensen die een goede band hebben met hun werkgever kunnen ook bij hem of haar terecht voor een lening. Je zou aan je werkgever om een vooruitbetaling kunnen vragen. Dat wil zeggen dat hij of zij dan een bepaald bedrag van je loon afhoudt gedurende enkele maanden. Op die manier betaal je je werkgever dus terug. Een groot voordeel aan deze manier van lenen is dat je weinig of geen rente zal moeten betalen.

Geld lenen zonder daarvoor naar een bank te stappen, het kan dus wel degelijk. Vooraleer je beslist op welke manier je dat wil doen, bekijk je best goed alle mogelijke opties. Enkel zo zal je de voor jou meest voordelige manier van lenen vinden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20