Geld lenen: waar kan dat online?

Online geld lenen zonder tussenkomst van de bank wordt steeds populairder. Het is gemakkelijk, het geld staat veel sneller op je rekening en meestal is het ook voordeliger. Wat het allemaal inhoudt en wat de opties zijn, ontdek je hier.

Waar kan ik terecht? 

Online kan je vooral een beroep doen op verschillende kredietverstrekkers. Voorbeelden hiervan zijn Cofidis of Cetelem. Het zijn geen banken, maar ze zijn wel gespecialiseerd in leningen. Meestal is lenen bij een kredietverstrekker goedkoper dan bij een bank. Dat komt omdat er bij een bank administratieve kosten bij komen kijken. Ook hoef je helemaal geen rekening te houden met openingsuren, de online kredietverstrekkers staan ieder moment van de dag voor je klaar.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Hoe zit het in elkaar? 

Online geld lenen is zeer gemakkelijk. Je kan verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken en verschillende simulaties uitvoeren. Deze simulaties zijn meestal opgesteld met het JKP (jaarlijks kostenpercentage). Het duidt via een percentage aan hoeveel de kostprijs van je lening is op jaarbasis.  

Heb je de voordeligste aanbieder gevonden? Dan hoef je enkel nog maar de lening aan te vragen. Bij de aanvraag moet je alleen je persoonlijke gegevens door te geven en je loonfiches van de voorbije drie maanden. Zo kunnen de kredietverstrekkers een beeld vormen van je kredietwaardigheid. Daarna volgt er nog een offerte, hierin staat het JKP en een simulatie van de maandelijkse aflossingen vermeld. Ga je akkoord met de offerte? Dan volgt enkel nog de overeenkomst en zal het geld binnen de twee à drie werkdagen op je rekening gestort worden.

Waar moet je rekening mee houden?

Ook online kredietverstrekkers bekijken je afbetalingsgeschiedenis. Zo zorgen ze ervoor dat je niet te veel geld leent en beschermen ze je tegen schulden. Verder houd je best nog rekening met de volgende zaken:

  • Kies je voor een kleine online lening? Dan heb je meestal te maken met extra hoge leenkosten.
  • Wil je direct geld op je rekening? Dan kan je vaak te maken hebben met extra leenkosten voor een spoedoverboeking.
  • Kan je de online lening niet op tijd aflossen? Dan zal je net zoals bij een lening bij de bank te maken hebben met hoge kosten en zal je een vermelding krijgen op de zwarte lijst.
AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven
Meer informatie

Online geld lenen is dus een gemakkelijke en snelle manier van werken. Maar vergelijk goed, lees altijd goed alle voorwaarden na en houd zeker rekening met mogelijke kosten. En vergeet dit zeker niet: geld lenen kost online ook geld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20