Geld lenen voor je nieuwe (elektrische) fiets?

Let op, geld lenen kost ook geld.

Kredietvorm: lening op afbetaling

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om de auto in de garage te laten staan en te opteren voor het aankopen van een (elektrische) fiets. In het bijzonder wanneer er wordt gekozen voor een elektrische uitvoering kan daar echter een behoorlijke investering mee gepaard gaan. Beschik je niet zomaar over voldoende financiële middelen om deze aankoop zelf te verrichten? In dat geval is er altijd nog de mogelijkheid om een (fiets)lening af te sluiten. Wij hebben 5 interessante tips met betrekking tot geld lenen voor je nieuwe (elektrische) fiets verzameld en op een rijtje gezet.

Tip 1: Het afsluiten van een fietslening bij Cetelem

Wanneer je geld wil lenen voor het aankopen van een nieuwe (elektrische) fiets kan het de moeite waard zijn om een beroep te doen op een kredietverstrekker zoals Cetelem. Zij beschikken over een specifieke fietslening waarmee je tegen een interessante rentevoet geld kunt lenen voor de aankoop van een (elektrische) fiets. Deze kredietverstrekker heeft bovendien ook nog eens een uitstekende reputatie.

Wilt u weten hoeveel uw elektrische fiets u maandelijks zou kosten? Simuleer snel en gemakkelijk uw lening op www.cetelem.be

Tip 2: Leen net iets meer dan de aankoopwaarde van de fiets zelf

Veel mensen willen wanneer ze een nieuwe fiets kopen meteen ook kunnen genieten van enkele gloednieuwe accessoires. Verschillende kredietverstrekkers, waaronder ook Cetelem bieden hun kredietnemers de mogelijkheid aan om een lening tot 110 procent af te sluiten voor wat het aankopen van een (elektrische) fiets betreft. Zo kan je die mooie accessoires meteen ook betalen zonder dat je, je daar zorgen om hoeft te maken!

Tip 3: Kies voor een (elektrische) fiets in promotie

Met een beetje zoekwerk is het ongetwijfeld mogelijk om een (elektrische) fiets te vinden die in promotie staat bij een bepaalde (online) shop. Het betreft hier vaak populaire modellen die dus over een prima kwaliteit beschikken en de moeite waard zijn om aan te kopen. Kiezen voor een dergelijke promotie zorgt er voor dat je aankoop betaalbaarder wordt. 

Tip 4: Rente vergelijken van leningen voor (elektrische) fietsen

Vooraleer geld te lenen voor de aankoop van een nieuwe (elektrische) fiets is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende, beschikbare kredieten. Het is opvallend dat een specifieke fietslening, hetzij voor een gewone fiets, hetzij voor een elektrische variant tegen een vrij interessant tarief wordt aangeboden. Een kredietverstrekker als Cetelem biedt de lening op moment van schrijven aan tegen een rente van slechts 2,99 procent op jaarbasis.

Tip:  Simuleer jouw fietslening bij Cetelem aan 2,99 percent JKP

Tip 5: Een vrij beperkte aflossingsperiode

Ga je een lening afsluiten voor het aankopen van een (elektrische) fiets? In dat geval is het van belang om er rekening mee te houden dat er doorgaans een vrij beperkte aflossingsperiode wordt aangeboden. Gemiddeld ligt deze tussen de 24 en 36 maanden. Ook de mogelijkheden op dit vlak kunnen afhankelijk zijn van de kredietverstrekker in kwestie. Hier even een vergelijking voor uitvoeren is dan ook interessant te noemen.

Representatief voorbeeld : Lening op afbetaling bij Cetelem voor een fiets van 2.100 EUR, jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 2,99percent (vaste jaarlijkse debetrente : 2,94percent)Maandelijkse afbetaling van 90,21 EUR/maand in 24 maanden. Totaal te betalen bedrag 2.165,04 EUR. Lening op afbetaling onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door Alpha Credit nv, Ravensteinstraat 60/15 – 1000 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit NV

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20