Hoe kan je geld lenen voor een autolening?

Zodra je aan de vrijheid van een wagen gewend bent geraakt, wil je niets anders meer. Op dat moment begin je te dromen van een eigen auto. Maar hoe kan je geld lenen voor een autolening?

Wie op zoek is naar een goedkope autolening, zoekt meestal naar een lening voor een klein bedrag en op korte termijn. Voor een eerste wagen kies je toch meestal niet voor het duurste exemplaar bij de dealer. Je gaat sneller voor een degelijke tweedehandswagen of een nieuwe wagen uit de lagere prijsklasse. Daarvoor wil je liefst geen grote hap uit je spaarcenten nemen.

Een autolening heeft een looptijd die wettelijk bepaald is en afhankelijk is van het bedrag dat je leent. Je kan dus niet zelf je afbetalingstermijn kiezen, maar je geniet wel sowieso van een vaste rentevoet. In de meeste gevallen kan je ook bij een autolening een schuldsaldoverzekering nemen. Dat wil zeggen dat je bank de lening zal aflossen als jij zou komen te overlijden voor je lening afbetaald is. Zo bespaar je je familie heel wat lasten en schulden.

Tip: Maak een gratis simulatie

AanbiederGratis adviesHypotheek vergelijken (tip)
Tip: leen tot 110% van uw voertuig.Maak een simulatie
Tip: voordelige lening voor een nieuwe wagenMaak een simulatie
Tip: persoonlijke lening voor een tweedehands auto zonder omwegen. Maak een simulatie 

Let op: geld lenen kost ook geld!

Welk bedrag kan ik lenen voor een autolening?

Voor je een autolening aangaat, vergelijk je best meerdere banken. Zo kan je kiezen voor de formule met de laagste rente. Je moet ook op voorhand weten welk bedrag je zou willen lenen, daarom kan je beginnen met voor jezelf een budget op te stellen. Los van de aankoopprijs, komen er namelijk nog heel wat kosten bij kijken. Je hebt eenmalig geld nodig voor de aanvraag van de kentekenplaat (€30), het inschrijvingsbewijs (€26) en de belasting op de inverkeerstelling die afhankelijk is van je leeftijd, het vermogen van je auto en het gewest waar je woont. Vervolgens zijn er ook de kosten die regelmatig terugkeren zoals brandstof, verkeersbelasting, onderhoud, inspecties, eventuele reparatiekosten en de verzekering.

Omdat de kosten voor onderhoud, reparatie en verzekering vaak sneller oplopen bij een tweedhandswagen, kiezen mensen dikwijls voor een nieuwe auto. Daarbij zijn het meestal de jongeren die gaan voor een tweedehandswagen om mee te beginnen. Uit een onderzoek van Car-Pass blijkt dat 80 procent van de jongeren onder de 35 jaar kiest voor een tweedehandswagen en een op de twee ondervraagden kocht al een auto op 20-jarige leeftijd. Vaak doen zij dit met de hulp van hun ouders of een autolening.

Steeds meer mensen kiezen er ook voor om een lening af te sluiten bij een online bank. Het gaat dikwijls sneller en is ook makkelijk. Dat komt goed van pas wanneer je het geld onmiddellijk nodig hebt. Met behulp van een online simulatie weet je meteen wat je kosten zijn en hoe je maandelijkse terugbetalingen er zullen uitzien. Zo kan je dus ook heel makkelijk banken vergelijken!

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20