Geld lenen voor je huwelijk / trouwfeest

Een heleboel mensen sluiten een lening of krediet af voor de financiering van een auto of een eigen woning. Maar ook steeds meer mensen lenen geld om ook voor een belangrijk feest, zoals een droomhuwelijk. Op die manier kun je een goed georganiseerd feest geheel de gewenste stijl vieren. Een dergelijk groot feest zal je immers een groot behoorlijke som kosten. Wanneer je niet (voldoende) geld gespaard hebt voor de organisatie van je huwelijk dan kun je besluiten om een lening af te sluiten om de kosten te dekken.

Geld lenen in moeilijke tijden

Wanneer het economisch minder goed gaat, zullen steeds meer mensen besluiten om ook voor niet alledaagse kosten een lening aan te gaan. Dit betekent onder andere dat mensen hun bruiloft, of huwelijksjubileum, met behulp van geleend geld financieren. Er kan in dergelijke gevallen niet alleen gekozen worden voor de financiering van alle kosten, maar uiteraard ook van een gedeelte ervan. Een belangrijk voordeel van geld lenen voor je huwelijksfeest of bruiloft is dat je onverwachte kosten op die manier op kunt vangen. Soms kun je immers niet goed schatten wat de uiteindelijke kosten van een feest zullen zijn.

Maak zelf een simulatie

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Geld lenen voor je huwelijk of bruiloft

Een huwelijk of bruiloft is een typisch voorbeeld van een feest waar mensen een lening voor afsluiten. Twee mensen die van elkaar houden en gaan trouwen, willen uiteraard een droombruiloft en een onvergetelijk feest voor alle familie en vrienden. De kosten van een dergelijk feest, zoals het eten en de drank, de receptie van alle gasten en een volledig aangekleed feest in de avond kunnen immers behoorlijk fors uitvallen. Om dit te kunnen financieren heb je dan ook een tamelijk groot budget nodig. Om er ook zeker van te zijn dat, naast de eerder genoemde kosten ook de bruidskleding, de fotograaf en die stijlvolle band, of die coole diskjockey, betaald kunnen worden, dan kun je het zekere voor het onzekere nemen en voor het geheel een lening afsluiten.

Een lening bij een bank

Indien je een lening af wilt sluiten bij een bank dan dien je met verschillende aspecten rekening te houden:

 • Je dient vooraf een redelijke schatting van de uiteindelijke kosten van het feest te maken. Zeker indien je een knalfeest wilt geven is het aan te raden om eerst uit te rekenen of je de kosten eventueel gedeeltelijk uit eigen middelen (zoals spaargeld) kunt financieren. Je dient dus een nauwkeurige schatting te maken van de kosten die een bruiloft met zich mee zal brengen. Daarna kun je pas beoordelen of je eventueel, een deel, van deze kosten kunt betalen zonder al te veel geld uit te geven. Op het moment dat je je volledige spaarrekening leeg moet roven om het feest van je dromen te kunnen betalen, dan is het wellicht verstandiger om een lening te overwegen.
 • Beoordeel de voorwaarden die je bank in rekening brengt als je geld gaat lenen. Wanneer je geld van je spaarrekening op moet nemen om je feest mee te financieren, dan verlies je eveneens de gespaarde rente en heb je na je bruiloft niets meer over. Indien je echter geld van een bank leent, dan kun je je spaargeld behouden en kun je de lening gespreid terugbetalen. Je moet overigens wel rekening houden met het feit dat elke bank, of andere financiële instelling die leningen en kredieten verstrekt, eigen voorwaarden zal hanteren, zoals:
  • de maandelijkse aflossingstermijn,
  • de rente die betaalt dient te worden.

Online geld lenen voor je huwelijk of trouwfeest

Naast geld lenen bij een bank om je huwelijk of trouwfeest mee te financieren, kun je ook bij een heleboel andere kredietverstrekkers terecht. Hierbij kun je onder andere denken aan de talloze aanbieders van leningen en kredieten die actief zijn op het internet. Online kun je een één, maar bij voorkeur meerdere, vrijblijvende offertes aanvragen bij verschillende aanbieders en op die manier de meest gunstige lening voor je droomfeest vinden. Ook als je online geld gaat lenen is het zaak goed te letten op de kosten die een bepaalde lening met zich mee zal brengen. 

Voordelen van online geld lenen

Een lening online afsluiten heeft een aantal voordelen in vergelijking tot het lenen van geld bij een reguliere bank:

 • je hoeft geen afspraak te maken met een financieel adviseur van een bank. Je hoeft dus geen rekening te houden met:
  • openingstijden,
  • agenda’s.
 • je kunt veel tijd besparen omdat alle handelingen online of telefonisch geregeld kunnen worden.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20