Hoe kan ik geld lenen en weer intrekken?

Wil je geld lenen en heb je een huis met meerwaarde? Dan kun je deze meerwaarde gebruiken om een ​​lening af te sluiten. Hoe pak je dat het best aan en wat zijn de verschillende opties die je hebt om zonder jezelf in de problemen te brengen? Hieronder de verschillende opties wanneer je een lening of een tegoed wilt opnemen.

Voordat je je aanmeldt voor een creditcard, banklening of toevoegt aan een bestaande kaart of lening, is het zinvol na te denken over de vraag of je echt geld moet lenen. In tijden als deze – met economische onzekerheid en stijgende rekeningen – kiezen veel mensen ervoor nu geld terug te betalen dat ze al hebben geleend in plaats van meer te lenen.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers bieden persoonlijke leningen die wel drie tot vijf jaar kunnen duren. Persoonlijke leningen zijn meestal ‘onbeveiligd’. Dat betekent dat je geen activa als onderpand hoeft aan te bieden als je achterloopt op betalingen. Een autolening is een voorbeeld van een beveiligde lening – de auto is het onderpand dat de kredietgever in bezit kan nemen als je achterloopt op betalingen.

Als je toch wat geld wil lenen en je weet zeker dat je het kunt terugbetalen, zijn er een aantal belangrijke factoren om te overwegen.

Hoeveel kan je je veroorloven om terug te betalen?

Het is erg belangrijk om uit te zoeken hoeveel je je kan veroorloven om elke maand terug te betalen, omdat dat van invloed is op welke leenoptie het best bij je past. Zorg ervoor dat je realistisch bent over hoeveel je zou kunnen afbetalen als je hypotheek of huur zou stijgen, als je meer zou moeten uitgeven aan zaken als energierekeningen of als je salaris is verlaagd.

Het juiste type krediet kiezen

Vergelijk hier de verschillende kredieten:

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Je moet er ook voor zorgen dat je het juiste type krediet of lening voor jouw situatie kiest, anders zal je merken dat je meer betaalt dan nodig is. Zoek en vergelijk deals, let op:

  • De rente en de JKP
  • Hoeveel je in totaal zult terugbetalen
  • Eventuele boetes voor gemiste of late betalingen
  • De kosten per week of maand en of dit kan variëren.

Niet alle kredietmogelijkheden zijn goed of veilig. Als je een slechte kredietwaardigheid hebt, kom je misschien in de verleiding om een ​​geldschieter bij de deur of een bedrijf met een betaaldaglening te gebruiken, vooral als je weinig kredietmogelijkheden hebt. Deze zijn echter duur en moeten indien mogelijk worden vermeden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20