Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Geesteskind Davy Kestens volledig in Limburgse handen

Logo Business AM
Business

26/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 3 min leestijd

De Hasseltse Group MC en de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM investeren samen 2,5 miljoen euro in Sparkcentral, het bedrijf dat techondernemer Davy Kestens uit de grond stampte.

Group MC is de vastgoed- en investeringsgroep van Willem Broux en Caroline Maesen. Ook het management van Sparkcentral investeert mee. De partners nemen tegelijk de aandelen van de Amerikaanse aandeelhouders Split Rock Partners en Jackson Square Ventures over. Het gewicht van het bedrijf verschuift daardoor volledig naar de Hasseltse technologiecampus Corda Campus.

Chatbots

Sparkcentral positioneert zich als ‘de digitale telefooncentrale van de toekomst’. In plaats van zoals klassieke contactcenters gesprekken te voeren via telefoon, e-mail en live chat, werkt het bedrijf met een platform voor contactcenters waarin ook verschillende sociale mediakanalen worden geïntegreerd. Zo kunnen bedrijven via chatbots met hun klanten communiceren op onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Instagram, Twitter en WeChat. Door die omschakeling wil Sparkcentral zich onderscheiden van zijn concurrenten.

Het bedrijf werkt onder meer samen met Engie-Electrabel, citizen M hotels, Fluvius, Argenta, Ethias en Axa. De internationale klanten van Sparkcentral zijn onder andere Slack, Zappos, Emirates Airlines, Netflix, Careem-Uber en Air Canada.

Amerikaanse zorgen

Het bedrijf kreeg de laatste jaren te maken met een groot verloop van talentvolle medewerkers in de Verenigde Staten. Daarnaast werd Sparkcentral, vlak na een grote kapitaalronde in 2017, geconfronteerd met het verlies van een aantal grotere Amerikaanse klanten in een sterk concurrentiële markt.

Het ontwikkelingsteam werd daarna overgebracht naar de Corda Campus en later verhuisden ook andere diensten naar de Europese hoofdzetel in Hasselt. Sinds oktober 2019 werd het aantal mensen in de Verenigde Staten herleid van vijftien naar een zevental.

Sparkcentral is en blijft actief op de Amerikaanse markt, maar het bedrijf zal nu voor het overgrote deel vanuit Europa worden aangestuurd. Het bedrijf stelt vandaag een dertigtal mensen tewerk, van wie er 23 gehuisvest zijn op de hoofdzetel in Hasselt. Het bedrijf heeft ook nieuwe aanwervingen gepland.

Davy Kestens bleef de voorbije jaren aandeelhouder van Sparkcentral, maar stond de operationele leiding af. Hij concentreert zich op zijn nieuwe project, de financiële app Cake.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton