Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Geen plan tegen corona, maar Trump is nog nooit zo populair geweest

Logo Business AM
Politiek

26/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

De Amerikaanse president Donald Trump - Isopix

De Amerikaanse president Donald Trump is nu even populair als in het begin van zijn termijn, toen hij het populairste was.

De Gallup-enquête, die maandelijks wordt afgenomen, meet de populariteit van de president. De meest recente toont dat 49 procent van de Amerikanen de acties van de president goedkeurt, terwijl 45 procent dat niet doet. Dat is evenveel als zijn hoogste scores ooit.

Aanpak coronacrisis

Wat is de oorzaak voor die plotse populariteitsstijging? De reactie van de president op het coronavirus, concluderen de onderzoekers. 60 procent van de Amerikanen is het eens met zijn aanpak van de crisis, slechts 38 procent is het er niet mee eens. Nochtans is er wereldwijd consternatie over Trumps trage reactie. De recente cijfers uit New York spreken boekdelen, het lijkt erop dat de pandemie vooral in de Verenigde Staten zware effecten zal hebben.

In een vergelijkbare enquête van de universiteit van Monmouth zegt de helft van de Amerikanen dat Trump goed reageert op de crisis, 45 procent vindt van niet. Zelfs bij de Democratische kiezers is 25 procent het eens met hoe Trump de coronacrisis tackelt.

In tijden van crisis steunt men de president

Dat is volgens het onderzoeksinstituut niet heel verrassend. De Amerikanen zijn tijdens een crisis sterk geneigd om als één man achter hun president te staan. Zo ging de populariteit van president George W. Bush jr. omhoog in de nasleep van de aanslagen van 11 september. Toen keurde tussen de 80 en de 90 procent van de Amerikanen zijn acties goed.

Het lijkt er dus op dat in tijden van crisis de Amerikaanse bevolking er op rekent dat Trump hen voorbij de gevolgen van het coronavirus geloodst krijgt. Momenteel is dat nog goed nieuws voor Trumps mogelijke herverkiezing.

Lees ook:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton