Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Geen 1 aprilgrap van Google dit jaar: ‘Beter focussen op strijd tegen coronavirus’

Logo Business AM
Lifestyle

28/03/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

isopix

Google staat wereldwijd bekend voor zijn legendarische 1 aprilgrappen. Maar dit jaar gaat de internetgigant de traditie eenmalig laten passeren. ‘Uit respect voor iedereen die tegen de pandemie vecht.’

Meestal komt de 1 aprilgrap er in de vorm van een nieuw en uniek product. Zo ‘lanceerde’ Google vorig jaar Tulip, een slimme bloem waarmee u gesprekken kon voeren. Daarbij hoorde zelfs een video van twee minuten, waarin verschillende experts vol lof waren over de Nederlandse trots.

Dit jaar mogen de fans echter geen grap verwachten. Dat blijkt toch uit een intern document waar Business Insider de hand op kon leggen. ‘Het hoogste doel is op dit moment om mensen te helpen, dus laten we de grappen voor volgend jaar bewaren’, klonk het. De e-mail roept ook alle werknemers op om eventuele interne grappen on hold te zetten.

Er valt wat te zeggen voor de beslissing van Google. In deze uitzonderlijke tijden werd het al duidelijk dat fake news over het coronavirus welig tiert op internet. Vooral in de Verenigde Staten, waar de crisis naar ongekende omvang evolueert, lijkt het niet het moment om internetgebruikers op het verkeerde been te zetten.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks