GameStop in vrije val

Is er nog plaats onder de grond? Na een dagenlange push is het aandeel van Gamestop nu op zoek naar de bodem.

Kocht u op maandag nog GameStop-aandelen aan ruim 250 dollar, dan zijn die vandaag al een stuk minder waard. Het shortsqueeze-aandeel is aan een te voorspellen duik begonnen en koerst nu ruim 40 procent lager, aan 135 dollar per stuk.

Ook op maandag ging er tijdens de beursdag al ruim 30 procent af, dat brengt het totale verlies op twee dagen al op 59 procent.

Het is een wilde rit geweest nadat retail traders op Reddit aan een short squeeze-campagne begonnen. Daarbij worden shorters gedwongen om het aandeel bij te kopen om hun verliezen in te dekken. Dat duwt de prijs omhoog.

Zowel kortetermijn- als fundamentele shortsellers hebben zware verliezen geleden in de afgelopen week. Dat begint intussen terug te lopen. Vorige week liep dat getal tot voorbij de 20 miljard, deze week beperkt het zich tot slechts 13,4 miljard dollar.

Door de retailinvesteerders was er veel volatiliteit op het aandeel. Het handelsvolume lag dan ook erg hoog. Op maandag lijkt ook dat handelsvolume genormaliseerd en ligt dat niet meer hoger dan op 20 januari, voor de short squeeze losbarstte.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20