Galapagos primus van de Bel20 na luiden openingsbel

De Bel20 is de handelsdag lichtjes in het groen gestart. Galapagos was dinsdagochtend de sterkste stijger in de sterindex.

De Bel20 noteerde kort na het luiden van de openingsbel 0,55 procent in het groen. De index kon die winst niet vasthouden en dook na een uur handelen 0,25 procent in het rood.

Galapagos sterkste stijger

Galapagos was de sterkste stijger in de Belgische sterindex. Bij de start van de handelsdag noteerde het aandeel van het farmabedrijf 2,3 procent hoger. Een uur later stond het al 4,25 procent in de plus. Het aandeel doet het goed nadat Morgan Stanley zijn advies voor Galapagos heeft verhoogd van equal-weight naar overweight.

De banken waren dinsdagochtend de kneusjes van de sterindex. KBC dook 0,9 procent in het rood en ING verloor 1,6 procent.

Melexis is de beursdag 0,6 procent in het groen gestart, maar zag die winst na een uur handelen al volledig in rook opgaan. Het aandeel van de chipspecialist noteerde dan al 0,95 procent in het rood.

Winst voor Alstom

Eurostoxx50 noteerde kort na de beursopening 0,5 procent in het groen. Ook die winst is na een uur handelen volledig verdwenen.

Alstom publiceerde de cijfers over het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Daaruit blijkt dat de treinbouwer zijn orders tijdens dat kwartaal zag dalen van 3,56 miljard naar 1,83 miljard euro. Tegelijk liet Alstom weten dat het orderboekje op 31 december met 40 miljard euro gevuld is. Het aandeel noteerde na een uur handelen 3,8 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20