Galapagos maakt Bel20 zwakke broertje in Europa

De Mechelse biotech’er Galapagos sluit de week triest af met een verlies van 7,1 procent. Zijn artrosemedicijn lijkt niet te werken en het onderzoek ernaar wordt stopgezet.

Dat levert de Bel20 de slechtste prestatie van de Europese beursdag op. Op het koersenbord staat een kleine winst van 0,7 procent, tegenover winsten tot 2 procent bij de andere beurzen.

Gefaald onderzoek

Galapagos ging bij de start al 6 procent onderuit nadat CEO Onno van de Stolpe op Twitter aankondigde dat het artrosemedicijn Rocella heeft gefaald in fase 2 van de testen. Hij zei erbij dat het onderzoek niet zonder problemen verlopen was, maar dat hij deze uitkomst toch niet verwacht had.

Komt daar nog eens bij dat het coronamedicijn remdesivir van zijn Amerikaanse partner Gilead niet helemaal doet wat het belooft. Het aandeel van Galapagos gaat 7,1 procent in het rood.

Aan de andere kant van het bord vinden we Solvay dat er 3,2 procent op vooruit gaat na koersverhogingen door twee grootbanken, JPMorgan en Morgan Stanley.

Op de brede Brusselse beurs scoort UCB met verhuisplannen. De biofarmagroep gaat een deel van zijn productie onderbrengen in Britse gebouwen die het kocht van de Amerikaanse farmareus Eli Lilly.

Luxe

In Duitsland is HelloFresh de held van de dag. Het aandeel van de maaltijdboxenleverancier doet er 6,8 procent bij nadat hij zijn verwachtingen stevig verhoogde. Waar het bedrijf eerst uitging van een verdubbeling van de omzet over heel het jaar, is het daar nu zeker van. De coronacrisis helpt daarbij.

In Parijs schiet de luxegroep LVMH 7,3 procent hoger. Haar omzet daalde in het derde kwartaal dan wel met 7 procent, maar in de modeafdeling ging die er 12 procent op vooruit. Het Franse bedrijf trekt zich daaraan op en ziet herstel. Beleggers lijken daarin te geloven.

De brede Europese index EuroStoxx50 deed er 1,7 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20