Frontale aanval op crypto in tijdschrift IMF: “Cryptosector zal tekortkomingen van financiële wereld alleen maar bestendigen”

Het institutionele tijdschrift van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hekelt in zijn herfstnummer “de oppervlakkige charme van cryptomunten” en weerlegt hun “vermeende” deugden.

Waarom is dit belangrijk?

Dat het IMF geen voorstander is van crypto, is genoegzaam bekend. Toch kan het voor cryptobulls geen kwaad om nog eens met de kritiek geconfronteerd worden van mensen die het traditionele financiële systeem vertegenwoordigen: “Du choc des idées jailliet la lumière”, schreef de dichter Nicolas Boileau al. Of: een confrontatie van uiteenlopende standpunten en meningen kan de waarheid aan het licht brengen.

"In de 14 jaar sinds de opkomst van de Bitcoin hebben voorstanders beloofd dat cryptomunten een revolutie zouden teweegbrengen op het gebied van geld, betalingen, financiën, of al het bovenstaande. Deze beloften zijn niet nagekomen en lijken steeds onbereikbaarder.”

Hilary J. Allen, deskundige bankrecht en professor in de rechten aan de American University Washington College of Law, windt er geen doekjes om. In haar artikel in het septembernummer van het tijdschrift Finance & Developme

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20