Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Fransen staan niet te wachten op vakantiegangers

Logo Business AM
Lifestyle

01/05/2020 | Wouter Verschelden | 2 min leestijd

isopix

Zelfs als de Belgische grenzen opengaan voor de zomer, lijkt het onwaarschijnlijk dat u naar Frankrijk op vakantie kan.

  • Veel mensen vragen zich af of hun vakantie deze zomer nog doorgaat. In België misschien, in het buitenland, met populaire landen als Frankrijk en Spanje, is het maar zeer de vraag.
  • De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran bezorgde velen alvast een dikke kater, in verband met hun vakantieplannen in de zomer in Frankrijk. ‘Ik weet niet of het zeker is dat we dat als redelijke mogelijkheid voorzien, dat we er op kunnen werken’, zo stelde hij over buitenlands toerisme. Pas eind mei, begin juni kan hij duidelijkheid geven voor de buitenlandse toeristen.
  • ‘Ik heb toch mijn twijfels over de mogelijkheid van de Europeanen om hun vele landen te verlaten en in een buurland op bezoek te gaan.’ Hij wees er bovendien op dat het een verschil kan gaan worden voor bezoekers van binnen en buiten de Schengenzone: die laatste buitengrenzen blijven vermoedelijk veel langer dicht.
  • Maar ook over de buren, de Duitsers, Nederlanders of Engelsen, was hij kritisch: ‘Ik weet niet zeker of we dergelijke massale toestromen van mensen in juli of augustus al aankunnen.’

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO