Fransen staan niet te wachten op vakantiegangers

Zelfs als de Belgische grenzen opengaan voor de zomer, lijkt het onwaarschijnlijk dat u naar Frankrijk op vakantie kan.

  • Veel mensen vragen zich af of hun vakantie deze zomer nog doorgaat. In België misschien, in het buitenland, met populaire landen als Frankrijk en Spanje, is het maar zeer de vraag.
  • De Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran bezorgde velen alvast een dikke kater, in verband met hun vakantieplannen in de zomer in Frankrijk. ‘Ik weet niet of het zeker is dat we dat als redelijke mogelijkheid voorzien, dat we er op kunnen werken’, zo stelde hij over buitenlands toerisme. Pas eind mei, begin juni kan hij duidelijkheid geven voor de buitenlandse toeristen.
  • ‘Ik heb toch mijn twijfels over de mogelijkheid van de Europeanen om hun vele landen te verlaten en in een buurland op bezoek te gaan.’ Hij wees er bovendien op dat het een verschil kan gaan worden voor bezoekers van binnen en buiten de Schengenzone: die laatste buitengrenzen blijven vermoedelijk veel langer dicht.
  • Maar ook over de buren, de Duitsers, Nederlanders of Engelsen, was hij kritisch: ‘Ik weet niet zeker of we dergelijke massale toestromen van mensen in juli of augustus al aankunnen.’
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20