Fransen mogen deze zomer met vakantie in eigen land

De Franse regering trekt meer dan 18 miljard euro uit om de nationale toeristische sector te helpen om de coronacrisis te doorstaan. Een vakantie in eigen land zal deze zomer normaal gezien mogelijk zijn voor de Fransen. Dat zei premier Edouard Philippe donderdag na een ministerieel overleg.

Er is op dit moment ‘weinig zekerheid’ over de zomervakantie, ‘vanwege alles wat we niet weten over de evolutie van het virus’, zei Philippe. ‘We werken op basis van een redelijke hypothese: de Fransen zullen op vakantie kunnen in Frankrijk in juli en augustus.’ Over buitenlandse toeristen zei hij niets.

De sector ging ermee akkoord dat nieuwe reserveringen voor de zomer volledig terugbetaald zouden worden als een nieuwe opflakkering van het coronavirus tot annuleringen zou leiden, zei Philippe ook.

Frankrijk loste maandag zijn twee maanden lange lockdown. Maar er blijven beperkingen van kracht, vooral voor de toeristische sector. Cafés, bars en restaurants zijn nog steeds gesloten. De inwoners moeten binnen een straal van honderd kilometer van hun woonplaats blijven, tenzij voor essentiële verplaatsingen.

2 juni

Philippe zei dat hij hoopte dat cafés, bars en restaurants zouden kunnen heropenen op 2 juni. Alleen in een rode zone, die de regio van Parijs en het noordoosten van Frankrijk beslaat, zal dat niet het geval zijn.

De regering verwacht dat de gezondheidsdiensten in de week van 25 mei kunnen aangeven wat er mogelijk is en onder welke omstandigheden. Frankrijk is een van de ergst getroffen landen van Europa, met ruim 27.000 dodelijke slachtoffers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20