Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Frankrijk en Nederland staan garant voor miljardenleningen aan Air France-KLM’

Logo Business AM
Business

03/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

Luchtvaartconcern Air France-KLM is in gesprek met verschillende banken over miljarden euro’s aan noodleningen waar de Franse en Nederlandse overheid garant voor staan om daarmee de coronacrisis te doorstaan. Dat hebben bronnen gemeld aan persbureau Reuters.

Zowel Frankrijk als Nederland bezit rond de 14 procent van de aandelen in de luchtvaartcombinatie. Een langlopende vete over het bestuur en het beleid van de onderneming is voor nu even op pauze gezet, om de geldcrisis aan te pakken, aldus de ingewijden.

2 miljard uit Den Haag

Volgens het meest waarschijnlijke scenario zou Air France 4 miljard euro aan leningen met een Franse garantie ontvangen. KLM zou met steun van Den Haag voor 2 miljard euro kunnen ophalen.

Een woordvoerster van Air France-KLM stelt dat continu wordt overlegd met de Franse en Nederlandse overheid, maar kon verder niets zeggen. Frankrijk en Nederland hadden eerder al aangegeven de onderneming te zullen ondersteunen. Overheden over de hele wereld worstelen met de steun voor grote luchtvaartmaatschappijen die failliet dreigen te gaan.

Corona

Door de verergering van de coronapandemie wordt de vraag naar vluchten minder. Steeds meer toestellen blijven ook aan de grond. De Amerikaanse Senaat keurde onlangs een noodpakket ter waarde van 58 miljard dollar goed om de Amerikaanse luchtvaartindustrie te helpen. In Europa hebben Norwegian Air en SAS staatssteun gekregen, terwijl ook het Duitse Lufthansa op het punt staat om miljarden aan steungelden te ontvangen.

Lees ook: Valt Brussels Airlines in handen van Belgische staat?

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks