Fors meer student-zelfstandigen ondanks corona

Ondanks de coronacrisis blijven veel studenten ervoor kiezen om hun studies te combineren met ondernemerschap. Dat zegt hr-dienstverlener Liantis.

Terwijl in het vierde kwartaal van vorig jaar 832 student-zelfstandigen waren aangesloten bij Liantis, ging het in het derde kwartaal van dit jaar om 1.230, een stijging met bijna de helft (47,8 procent).

Het statuut van student-zelfstandige bestaat sinds 2017 en maakt ondernemen aantrekkelijker voor studenten. Student-zelfstandigen die op jaarbasis minder dan 13.993,77 euro inkomsten hebben na aftrek van beroepskosten, betalen geen of beperkte bijdragen.

Coronaproof

‘Studenten kiezen logischerwijze wel meer voor sectoren die ‘coronaproof’ zijn’, zegt Liantis. Zo is ‘consulent’ (15,3 procent) het meest populair, gevolgd door lesgever (11,8 procent) en schoonheidsspecialist (10,1 procent). ‘Waar café-uitbater in 2019 nog in de top vijf stond, kiezen student-ondernemers hier in 2020 amper nog voor. Niet onlogisch gezien de impact van de coronacrisis op de sector.’

Lees ook: Steeds meer jongeren worden student-ondernemer

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20