Ford schrapt 10% van zijn personeelsbestand

De Amerikaanse autobouwer Ford Motor schrapt zevenduizend banen. Daarbij zullen de kaders en de administratieve divisies worden afgeslankt. Dat heeft Jim Hackett, chief executive van Ford, aangekondigd. Door de operatie schrapt Ford ongeveer 10 procent van zijn totale bediendenbestand. De herstructurering moet een besparing van 600 miljoen dollar per jaar opleveren. De ingreep kadert in een bredere operatie die Hackett in het kader van een veranderende automarkt wil realiseren.

Die grote herschikking is over verscheidene jaren gespreid, maar zal de onderneming naar schatting wel 11 miljard dollar kosten.

Concurrentie

Hackett wil de nieuwe ontslagronde tegen augustus al hebben afgerond. Ford zou in eigen land ongeveer 2.300 banen willen schrappen. De rest van de operatie zal vestigingen in onder meer Europa, China en Zuid-Amerika treffen. Het bedrijf rekent gedeeltelijk op vrijwillig vertrek. Toch zullen ook gedwongen ontslagen onvermijdelijk zijn.

Het bedrijf benadrukt wel dat bij de fabrieksarbeiders geen banen zullen worden geschrapt. Ford had eind vorig jaar wereldwijd ongeveer 199.000 werknemers in dienst. Het personeelsbestand was daarmee met ongeveer 3.000 arbeiders afgeslankt tegenover het jaar voordien.

Hackett wees erop dat de autosector een bijzonder grote concurrentie kent. Bovendien maakt de industrie een snelle verandering door. “Om daarin een winnende positie te kunnen behouden, moet de bureaucreatie verminderen en de besluitvorming versnellen,” aldus de topman. “Bovendien zal Ford zich moeten focussen op zijn meest waardevolle activiteiten. Kostenbesparingen zijn echter evenzeer noodzakelijk.”

Ford is de voorbije periode geconfronteerd met een dalende winstgevendheid tegenover concurrenten zoals General Motors en Fiat-Chrysler. De constructeur heeft in een aantal cruciale regio’s ook marktaandeel verloren. De kostenstructuur is de voorbije jaren gevoelig gestegen.

Bedrijfsmodel

“Ford is het volgende autobedrijf dat een groot banenverlies meldt,” zegt Mike Colias, autospecialist bij de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal. “De sector moet zwaar investeren in nieuwe technologieën zoals elektrische wagens en zelfrijdende mobiliteit.”

“Tegelijkertijd moeten de autobouwers rekening houden met strengere voorschriften voor emissies in Europa en China. Vele constructeurs moeten bij hun investeringen ook naar nieuwe groeigebieden kijken. Het voorbije jaar hebben al een groot aantal autofabrikanten banen moeten schrappen. Daarbij zijn in totaal wereldwijd dertigduizend arbeidsplaatsen verdwenen.”

Jim Hackett kwam twee jaar geleden aan de leiding van het bedrijf. Naast de implementering nieuwe technologieën diende hij ook rekening te houden met nieuwe bedrijfsmodellen. “Het privébezit is in de autosector veel minder evident,” verduidelijkt Mike Colias. “Tegelijkertijd beginnen de grote automarkten – de Verenigde Staten, Europa en China – na een periode van sterke groei tekenen van afkoeling te vertonen. Dit zet grotere druk op autofabrikanten om hun winstgevendheid op peil te kunnen houden.”

Peter Cappelli, professor management aan de University of Pennsylvania, zegt tegenover de Wall Street Journal dat de ingreep van Hackett door beleggers en analisten wellicht zal worden geapprecieerd. “De ontslagen zullen echter niet noodzakelijk de efficiëntie verbeteren,” aldus Cappelli.

“Het elimineren van toezichthouders is een riskante operatie. Managers zijn immers doorgaans een waardevol instrument om interne veranderingen door te voeren. Ford zal efficiënt met de overgebleven werknemers moeten communiceren over de noodzaak van de doorgevoerde ingreep. Wanneer men geen geloofwaardig verhaal heeft, raakt iedereen in paniek.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20