Fintechbedrijf Transferwise verandert van naam

De Britse geldverstuurder kondigt aan dat het zijn naam verandert in Wise, naar aanleiding van zijn tiende verjaardag.

(Transfer)Wise is een van de bekendste fintechbedrijven die de traditionele banken uitdagen. Het wereldwijd betalingsnetwerk zegt een geldtransfer naar verre landen voor de consument tot tien keer goedkoper te kunnen doen. De coronacrisis heeft geleid tot de komst van nieuwe klanten en stijgende transfervolumes, het bedrijf wordt sinds deze zomer gewaardeerd op meer dan 5 miljard dollar. In 2020 was het bedrijf voor het vierde jaar op rij winstgevend, met een omzetstijging van 70 procent, en een snelgroeiende basis in Zuidoost-Azië.

Dat resulteert in meer dan 10 miljoen klanten, en maandelijks verwerkt het bedrijf meer dan 5 miljard euro aan grensoverschrijdende transacties. Naast persoonlijke en zakelijke rekeningen biedt het nu ook Wise Platform aan, een B2B-dienst voor andere fintechbedrijven zoals Monzo, GoCardless en Xero om hun eigen klanten te bedienen.

‘Onze missie blijft dezelfde: geld zonder grenzen’

‘Vandaag komt onze naam eindelijk overeen met de reden waarom we dit doen: we helpen mensen en bedrijven die met verschillende munteenheden te maken hebben. Zelfs banken horen intussen tot die groep. Onze missie blijft dezelfde: geld zonder grenzen’, zegt Kristo Käärmann, CEO en medeoprichter.

Vanaf vandaag is de nieuwe website wise.com actief. De definitieve omschakeling voor alle klanten naar het merk Wise vindt plaats in maart.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20