Financiële toezichthouder in VS betaalt klokkenluider Deutsche Bank recordbedrag van 200 miljoen dollar

De Amerikaanse financiële toezichthouder CFTC ( Commodity Futures Trading Commission) heeft een klokkenluider een recordbedrag van 200 miljoen dollar (zowat 172 miljoen euro) betaald.

De tipgever hielp de autoriteiten in de VS en Groot-Brittannië bij het ophelderen van de rentemanipulatie in het zogenaamde Libor-schandaal. Dat bericht de Wall Street Journal vrijdag op gezag van insiders.

De CFTC bevestigde in een mededeling het bedrag, zonder meer informatie vrij te geven over de klokkenluider of de betrokken bedrijven. Een aantal financiële instellingen, waaronder Deutsche Bank, heeft de voorbije jaren miljardenschikkingen getroffen, omdat hun traders de Libor-rente, de Londense interbancaire rente, gemanipuleerd zouden hebben.

“We zijn erg blij dat de CFTC een eerder besluit heeft kunnen terugdraaien en een ommezwaai heeft kunnen maken in hun denkwijze”, zei David Kovel, van het advocatenkantoor Kirby McInerney dat de klokkenluider vertegenwoordigt, in een reactie aan de Amerikaanse nieuwssite.

Meer
Mijn Volglijst

Europese beurzen hoger rond middaguur

07/12/2021 11:07

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger nu de coronazorgen van vorige week zijn afgenomen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een winst van 1,8 procent op 477,50 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 2,2 procent naar 15.710,30 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 2,1 procent met een stand van 7.012,95 punten. De Britse FTSE steeg dinsdag 1,2 procent naar 7.319,13 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20