Financiële toezichthouder in VS betaalt klokkenluider Deutsche Bank recordbedrag van 200 miljoen dollar

De Amerikaanse financiële toezichthouder CFTC ( Commodity Futures Trading Commission) heeft een klokkenluider een recordbedrag van 200 miljoen dollar (zowat 172 miljoen euro) betaald.

De tipgever hielp de autoriteiten in de VS en Groot-Brittannië bij het ophelderen van de rentemanipulatie in het zogenaamde Libor-schandaal. Dat bericht de Wall Street Journal vrijdag op gezag van insiders.

De CFTC bevestigde in een mededeling het bedrag, zonder meer informatie vrij te geven over de klokkenluider of de betrokken bedrijven. Een aantal financiële instellingen, waaronder Deutsche Bank, heeft de voorbije jaren miljardenschikkingen getroffen, omdat hun traders de Libor-rente, de Londense interbancaire rente, gemanipuleerd zouden hebben.

“We zijn erg blij dat de CFTC een eerder besluit heeft kunnen terugdraaien en een ommezwaai heeft kunnen maken in hun denkwijze”, zei David Kovel, van het advocatenkantoor Kirby McInerney dat de klokkenluider vertegenwoordigt, in een reactie aan de Amerikaanse nieuwssite.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20