Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Fataal vliegongeval voor dagelijkse reiziger gemiddeld pas na 535 jaar’

Logo Business AM
Mobility

06/04/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

Isopix

De luchtvaart was vorig jaar veiliger dan in 2018. Er waren minder dodelijke slachtoffers en minder doden. Dat blijkt uit het jaarlijks veiligheidsrapport van de International Air Transport Association. (Iata)

Uit het rapport blijkt dat een passagier gemiddeld 535 jaar lang elke dag een gemiddelde vlucht mag nemen voordat hij een ongeval oploopt met de dood tot gevolg. Vorig jaar waren er in totaal acht dodelijke vliegtuigongevallen, waarbij samen 240 mensen omkwamen.

In 2018 registreerde Iata elf dodelijke ongevallen, waarbij 523 slachtoffers vielen, waaronder de crash van Lion Air 737 MAX, waarbij 189 mensen omkwamen.

Boeing 737 MAX

De dodelijkste was die van de Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines in maart. Daarbij zijn alle 157 inzittenden om het leven gekomen. Het was de tweede catastrofe in korte tijd waarbij dit model betrokken was en alle vliegtuigen van dit type zijn sindsdien om veiligheidsredenen aan de grond gehouden.

Volgens Iata reisden vorig jaar meer dan 4,5 miljard mensen veilig op 46,8 miljoen vluchten. “Op basis van het risico op overlijden in 2019 kan een gemiddelde passagier 535 jaar lang elke dag een vlucht nemen voordat hij een ongeval oploopt met een overlijden aan boord”, berekent Alexandre De Juniac, hoofd van de International Air Transport Association. Ondanks de coronacrisis, de diepste die de sector ooit heeft gekend, zei hij vastbesloten te zijn de luchtvaart nog veiliger te maken.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks