Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 27 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Farmville verdwijnt eind dit jaar van Facebook

Logo Business AM
Tech

29/09/2020 | wouter.veeckmans@gmgroup.be | 3 min leestijd

Zynga

Gamestudio Zynga heeft op zijn website aangekondigd dat het spel ‘Farmville’ binnenkort niet meer te spelen is via Facebook. De klassieker zag in 2009 het daglicht, maar zal wel nog via Android en iOS te spelen zijn.

Nog tot 31 december 2020 is het mogelijk om op Facebook ‘Farmville’ te spelen. Daarna verdwijnt het spel onherroepelijk van het platform. De reden: Facebook zal niet langer Flash-games toestaan op zijn platform. Zo stopt Adobe met het uitgeven en updaten van de Flash-browserplugin.

Voorts meldt Zynga dat gamers tot 17 november hun uitgaven voor ‘Farmville’ kunnen spenderen. Daarna wordt het betaalsysteem gesloten en wordt er geen geld meer teruggestort.

Hoeveel mensen de originele ‘Farmville’ via Facebook nog spelen, is niet geweten. Ondertussen heeft Zynga wel verschillende versies van de game uitgebracht. Die zullen volgend jaar nog steeds beschikbaar zijn op Android en iOS.

Voor wie het afgelopen decennium onder een steen leefde: in ‘Farmville’ bouwen gamers een eigen boerderij. Het is de bedoeling dat je het land omploegt en dieren verzorgt. In 2010, een jaar nadat ‘Farmville’ op Facebook werd uitgebracht, had het spel bijna 84 miljoen spelers per maand.

Europese Facebookdiensten

EPA

Facebook laat ook nog aan de nieuwswebsite VICE weten dat het zijn diensten misschien niet langer zal kunnen aanbieden aan de 410 miljoen Europese gebruikers. De uitspraak van Facebook komt er na een voorlopig vonnis van de Data Protection Commission (DPC) van Ierland. Dat is een onafhankelijke instelling die erop toeziet dat de het recht van EU-burgers op bescherming van hun persoonlijke gegevens nageleefd wordt.

Door die beslissing moet Facebook een einde maken aan de transfer van data van Europese gebruikers naar servers in de Verenigde Staten. Zo vrezen sommigen in Europa dat de Amerikaanse regering deze gegevens controleert. Facebook spant nu een proces aan tegen de beslissing van de DPC en stelt zich geviseerd te voelen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.766
 • Aantal
  doden
  1.153.553
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks