Nee, insuline is niet gratis: farmaceut Eli Lilly is het laatste high-profile slachtoffer van Elon Musks Twitter puinhoop

Het farmaceutische bedrijf Eli Lilly plaatste vorige week een opvallend bericht op Twitter. Het bedrijf kondigde namelijk in een tweet aan dat insuline voortaan gratis zal zijn. Het bleek echter niet om het officiële account van de farmaceut te gaan, maar om iemand die zich voordeed als het bedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

Farmaceutische bedrijven in de VS staan onder flinke druk vanwege de hoge prijzen die zij vragen voor insuline en andere medicijnen. Zo moeten diabetici in het land maandelijks honderden dollars betalen voor het levensreddend product, wat zo’n 10 dollar kost om te produceren. 

In het nieuws: Twitter-gebruikers hebben zich vorige week door middel van Twitter Blue voorgedaan als het farmaceutische bedrijf Eli Lilly. Dankzij het blauwe Twitter-vinkje, dat suggereert dat Twitter de authenticiteit van het account heeft bevestigd, konden de vervalsers duizenden mensen voor de gek houden.

  • "We zijn enthousiast om aan te kondigen dat insuline nu gratis is”, aldus het valse account van het farmaceutische bedrijf op Twitter. 
  • Het bericht had echter grote gevolgen v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20