Fanshop FC Barcelona heeft tekort aan letters ‘W’ nadat fans massaal truitje Lewandowski willen kopen

De transferperiode in het voetbal is in volle gang. Heel wat Europese topteams hebben er al enkele grote transfers opzitten, andere zijn nog in volle onderhandeling. Maar een van de grootste transfers van deze zomer is zonder twijfel die van Robert Lewandowski naar FC Barcelona. Ook de fans zijn daar razend enthousiast over, maar dat brengt een aantal gevolgen met zich mee.

De fanshop van FC Barcelona had zich duidelijk niet volledig voorbereid op de komst van Robert Lewandowski. Na de officiële aankondiging werd de shop namelijk overrompeld door mensen die een truitje met Lewandowski’s naam wilden kopen. Dat zorgde al heel snel voor een tekort aan drukbare letters ‘W’.

Lewandowski

De Poolse spits Robert Lewandowski is na acht jaar bij Bayern München naar de Catalaanse hoofdstad Barcelona verhuisd. De transfer werd vorige week officieel bekendgemaakt, en meteen kwamen de fans in actie. FC Barcelona is een van de grootste clubs in Europa en kan in de zomer ook altijd op heel wat bezoekers in het stadion Spotify Camp Nou rekenen.

In datzelfde stadion, en ook in de rest van de stad, is ook een fanshop. Maar daar konden ze het enthousiasme rond de nieuwe transfer niet helemaal bijhouden. Doordat de club net voor de transfer van Lewandowski geen enkele speler met de letter ‘W’ in zijn naam in zijn rangen had, waren die letters schaars. Daardoor was het al snel niet meer mogelijk om een truitje met zijn naam te verkrijgen.

Tekort

Het grappige voorval werd door Instagramblog 9CAMPNOU online gezet. Daarin is te zien hoe een medewerker vertelt over het tekort aan letters. “Waarom kunnen we geen truitje van Lewandowski kopen?” vroeg een klant. “Omdat we geen spelers met de letter ‘W’ in hun naam hebben, en Lewandowski heeft er ineens twee. Dus we waren snel door onze letters heen”, klonk het bij de medewerker. Ondertussen lijkt het probleem opgelost, want al meerdere mensen poseerden trots met hun truitje op sociale media.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20