Hoeveel jonger zal u eruit zien na een facelift?

Een facelift wordt door veel mensen als het ultieme wondermiddel gezien, een cosmetische ingreep die van een senior opnieuw een jonge god(in) maakt. Helaas werkt het niet zo.

Een studie van de universiteit van Toronto wijst uit dat mensen die een facelift ondergaan, daarna gemiddeld zeven jaar jonger lijken. De studie werd gepubliceerd in de Archives of Facial Plastic Surgery. Voor de studie werd aan 40 studenten gevraagd om de leeftijd te raden van mensen tussen de 45 en 72 jaar die plastische chirurgie hebben ondergaan. – Gemiddeld genomen zagen ze er 7,2 jaar jonger uit. – Een facelift en neklift zijn samen goed voor 5,7 jaar. – Een operatie aan de oogleden kan nog eens 2 jaar opleveren. Een lift van het voorhoofd kan het totale effect opvoeren naar 8,4 jaar. Opgemerkt wordt wel dat alle patiënten door een en dezelfde chirurg waren geopereerd. Een van de onderzoekers stelt:

“Een facelift is geen magie. Soms komen er cliënten van 60 jaar binnen, die er uit willen zien als 40 jaar. Deze studie helpt om een discussie te starten over de verwachtingen van klanten.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20