“Meer dan 50% van de gebruikers van Facebook zijn vals”

Meer dan 50% van de gebruikers van Facebook is zeer waarschijnlijk vals. Dat staat te lezen in een rapport van PlainSite (zie onderaan). Dat is een onafhankelijk onderzoeksbureau onder leiding van Aaron Greenspan. Deze laatste is een van de ontwikkelaars van het originele prototype thefacebook.com waarop Facebook gebouwd werd. In 2009 kwamen Greenspan en Facebook tot een schikking met betrekking tot het gebruik van het merk ‘Facebook’.

Met PlainSite probeert Greenspan via zijn stichtingen Think Computer Corporation en Think Computer Foundation ‘data gratis toegankelijk te maken voor het grote publiek om zo gewone burgers toe te laten invloed uit te oefenen op de wetgeving’.

“Bedrijven kunnen Facebook voor miljarden dollars aanklagen”

In het 75 bladzijden tellend rapport schrijft PlainSite ‘dat het netwerk van Mark Zuckerberg liegt over het aantal valse gebruikers, Daardoor zou het voor miljarden dollars kunnen worden aangeklaagd door bedrijven die bij Facebook adverteren’.

“Klanten kopen advertenties bij Facebook op basis van het feit dat meer dan 2 miljard mensen met gerichte reclame kunnen worden bestookt. Omdat deze gebruikers niet echt zijn, gooien bedrijven hun geld gewoon door ramen en deuren”, staat er te lezen. Of nog:

Wat te goed lijkt om waar te zijn is het vaak ook. […] Facebook heeft het publiek belogen over de omvang van het probleem met valse gebruikers. Die maken waarschijnlijk meer dan 50% van het sociale netwerk uit. Ook de officiële meetmethodes – vele waarvan het bedrijf zelf is gestopt te rapporteren in zijn kwartaalcijfers – spreken zichzelf tegen en zijn vaak lachwekkend. Het bedrijf is de controle over het eigen product volledig kwijt.”

“Facebook wordt  enkel nog in leven gehouden door miljoenen valse bot-accounts”

Greenspan besluit door te stellen dat Facebook de groei en expansie van het bedrijf steeds voorrang heeft gegeven. Ondanks dat slaagt het bedrijf er de laatste jaren niet meer in  nieuwe gebruikers aan te trekken.

“Facebook wordt vandaag enkel nog in leven gehouden door miljoenen valse bot accounts die de gebruikersaantallen opblazen. Daarom is het meer dan waarschijnlijk dat het sociale netwerk de weg opgaat van AOL, CompuServe en Prodigy. Maar de kans bestaat dat het eerst ten onder gaat onder massa’s rechtszaken.”

Facebook 50% Users Fake by on Scribd

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20