Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Exclusiever dan het ISS: voor 750.000 dollar naar de bodem van de oceaan

Logo Business AM
Lifestyle

27/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

Victor Escovo tijdens zijn duik naar het diepste punt van de oceaan in mei 2019 - Isopix

Of u er zal geraken, is nog maar de vraag, maar wie een uitje naar Bali al te gewoon vindt, kan misschien een retourtje naar de bodem van de oceaan organiseren. Kostprijs: 750.000 dollar.

Voor sommige mensen is het nooit genoeg en dat geldt zeker voor de Texaanse zakenman Victor Vescovo. Hij organiseert met zijn eigen duikbootmaatschappij trips naar het diepste punt van de oceaan: de bodem van de Marianentrog.

Aan 750.000 dollar per persoon neemt Vescovo u mee op een reis die exclusiever is dan die naar het ISS. In totaal zijn er namelijk slechts drie gewone mensen op de bodem geweest. James Cameron, de regisseur van ‘Titanic’ en ‘Avatar’ en Vescovo zelf, bijvoorbeeld.

Zeven mijl diep

Om de reis te maken, klimt u in de Triton, een duikboot met een prijskaartje van een slordige 37 miljoen dollar. Die kan honderd keer zo diep als de gemiddelde commerciële duikboot. U gaat er mee naar de locatie Challenger Deep, een slordige 11 kilometer onder de zeespiegel.

Daarvoor vertrekt u met een wetenschappelijk schip uit Guam en reist u 320 kilometer naar het punt waar u kan duiken. U blijft zeven dagen aan boord, waarvan u drie dagen duikt.

Research

Een duiktrip duurt 12 uur, vier uur zakken, vier uur verblijf en vier uur opnieuw opstijgen. Eens u ongeveer een kilometer diep bent, wordt alles zwart. U zit ook in een bijzonder kleine ruimte, plassen moet in een zakje, en dus is het avontuur niet voor iedereen weggelegd. Claustrofoben hoeven zich niet te melden.

Op het onderzoeksschip, waarvan de research overigens gesponsord wordt door uw genereuze donatie, heeft u wel toegang tot enkele luxueuze extra’s. Een chef, een cafetaria en een eigen rooftop-bar voor de nodige strategische overpeinzingen. En een aperitief natuurlijk.

Er staan momenteel twee trips gepland, in mei van dit jaar. De eerste is al uitverkocht.

Volgens de eigenaar is veiligheid geen probleem. U hoeft ook geen speciale opleiding te volgen om vermoedelijk enkele nieuwe diersoorten te spotten. U kan er zelfs, zoals Vescovo zelf deed op zijn eerste rit, een boterhammetje eten op het diepste punt van de oceaan.

Source: Bloomberg


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks