Ex-vriendin Elon Musk veilt foto’s uit zijn studententijd: 10.000 dollar voor een verjaardagskaart

Jennifer Gwynne, een ex-vriendin van Tesla-baas Elon Musk, veilt foto’s en andere memorabilia uit de studententijd van de miljardair. Geïnteresseerden kunnen via het platform RR Auction bieden op de spullen.

Wie een grote fan van Musk is, kan sinds zondagavond bieden op enkele spullen die afkomstig zijn uit zijn studententijd. Gwynne heeft namelijk beslist om via RR Auction allerhande memorabilia van de miljardair te verkopen. Zo is het mogelijk om te bieden op 1 van de 18 foto’s waarop je een jonge Musk ziet. Ze doet ook nog enkele andere spullen van de hand. Er hebben bijvoorbeeld al 23 mensen geboden op een verjaardagskaart die getekend is door Musk. Het hoogste bod bedraagt momenteel 10.001 dollar.

Dollarbriefje met handtekening Musk

Misschien een nog opvallender voorwerp: een dollarbriefje getekend door de Tesla-baas. Het hoogste bod bedraagt momenteel 7.604 dollar. De foto’s zijn iets minder populair. Het hoogste bod vinden we bij een foto van Musk die aan zijn bureau op de grond ligt. Op dit moment is iemand bereid om daar 630 dollar voor te betalen.

Volgens de Britse nieuwssite The Independent wil Gwynne met het geld dat ze inzamelt via de veiling de schoolkosten van haar stiefzoon betalen. “Ik heb deze foto’s en briefjes al heel, heel lang,” zei ze. “Ik heb beslist om ze te verkopen omdat de man toch niet uit de krantenkoppen kan blijven.”

Musk droomt al ruim dertig jaar van elektrische wagens

In een interview met Inside Edition zei Gwynne dan weer dat Musk al elektrische auto’s voor ogen had toen ze verkering hadden. Dat is intussen al dertig jaar geleden. “Hij zou praten over elektrische auto’s, hij zou praten over alternatieve brandstofbronnen,” aldus de ex van de miljardair.

Het is overigens niet de eerste keer dat RR Auction spullen van een grote naam uit de zakenwereld veilt. Het platform veilde bijvoorbeeld het eerste Apple-1 prototype van Steve Jobs in augustus voor bijna 680.000 dollar.

(lb)

Meer