Europese coronazorgen tot in Wall Street voelbaar

Nadat de Europese beurzen de handelsdag in het rood hebben afgesloten, is ook Wall Street er niet in geslaagd om het hoofd boven water te houden.

Meer en meer Europese landen overwegen om de coronamaatregelen te verlengen of te verstrengen. Het aantal coronabesmettingen neemt onder meer toe door de Britse virusvariant. Zo heeft Duitsland bijvoorbeeld beslist om de lockdown te verlengen tot 18 april. Nagenoeg alle Europese beurstabellen kleurden dan ook rood vandaag. Bij onze buurlanden kon enkel de DAX30 de beursdag afsluiten met positieve cijfers. De Duitse beursindex ging 0,2 procent hoger.

Wall Street in het rood

De coronazorgen zijn ook voelbaar in de Verenigde Staten (VS). De Europese Unie is namelijk een belangrijke afzetmarkt voor de Amerikanen. Als het hier dondert, merken ze dat dus ook aan overkant van de Atlantische Oceaan.

De Dow Jones verloor 0,95 procent en de S&P500 ging er 0,8 procent op achteruit. De Nasdaq nam een duik van 1,1 procent. De dalende Amerikaanse tienjaarsrente was vandaag niet voldoende om de techindex uit de rode zone te houden. Die rente is dinsdag gedaald van 1,69 naar 1,63 procent.

Dalende olieprijzen

Een derde coronagolf die lonkt aan de horizon is ook slecht nieuws voor de oliebedrijven. De prijs van een vat Amerikaanse WTI-olie is rond het sluitingsuur van Wall Street gezakt met 6,5 procent tot 57,5 dollar per vat.

Goed nieuws was er wel voor Microsoft. Het aandeel van de softwaregigant is met 0,9 procent gestegen. Dinsdagochtend kwam aan het licht dat Microsoft interesse heeft om het communicatieplatform Discord, populair in de sector van de videogames, over te nemen voor meer dan 10 miljard dollar (8,4 miljard euro).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20