Europese beurzen volgen Wall Street met mooie winsten

Dat de Amerikaanse president Donald Trump zijn verzet tegen de president-elect Joe Biden enigszins begraaft én de vaccinrally in de VS, stemmen ook Europese beleggers tevreden. Alle beurzen sloten met winst, de Brusselse sterindex Bel20 won 2,74 procent.

Het Brusselse sterrenpeloton slaagde er sinds Allerheiligen in om een winst van 20 procent te laten optekenen. Vooral de financiële aandelen deden het dinsdag goed: ING vlamde 8 procent, KBC deed er 3,9 procent bij en Ageas won 3,6 procent.

Het vertrouwen bij de Belgische ondernemers is na de tweede lockdown in de strijd tegen het coronavirus dan weer afgezwakt. Dat blijkt uit de conjunctuurbarometer van de Nationale Bank. De voorbije zes maanden was het ondernemersvertrouwen onafgebroken gestegen.

Opfrisbeurt voor DAX

De Nederlandse postgroep PostNL rekent vanaf dit jaar een toeslag aan tijdens de eindejaarsperiode. Tussen 20 november en 31 december betalen webwinkels 25 cent extra per pakje, schrijft de vaksite Retailtrends. Het aandeel van PostNL noteert 0,11 procent lager in Amsterdam.

De Duitse DAX wordt uitgebreid van 30 naar 40 bedrijven met strengere lidmaatschapscriteria. De sterindex is wat de Dow Jones in New York, de FTSE (Footsie) in Londen en de CAC40 in Parijs zijn: de belangrijkste beursgraadmeter die ook de temperatuur van een van ’s werelds grootste economieën opmeet.

Luchtvaartmaatschappij Lufthansa, het moederbedrijf van Brussels Airlines, wil van haar passagiers geen vaccinatiebewijs eisen. Voor reisvoorwaarden is de overheid verantwoordelijk, liet een woordvoerder van het bedrijf verstaan. Het aandeel vlamt 7 procent hoger in Duitsland.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 1,3 procent in het groen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20