Europese beurzen starten handelsweek in de plus

Ondanks het tumult dat de reddit-groep Wallstreetbets veroorzaakt, openen de Europese beurzen in het groen.

De Bel20 is de beursweek 0,9 procent hoger gestart. Die stijging is onder meer te danken aan Argen-X. Het biotechbedrijf schoot kort na het luiden van de openingsbel 4,55 procent hoger. Argen-X kan starten met uitgebreidere tests met het experimentele middel efgartigimod.

Stevige stijging voor smartphoto

De tabellen van de Bel20 kleuren maandagochtend voornamelijk groen. Enkel Colruy en Proximus hebben bij de start van de beursdag wat terrein moeten prijsgeven. Die twee bedrijven verloren respectievelijk 0,4 en 1,05 procent.

Nog in ons land deed Confinimmo er 1,1 procent bij. De vastgoedspecialist koopt vijf woonzorgcentra in Normandië.

Smartphoto zag in 2020 de omzetcijfers stijgen met 19,2 procent en de brutobedrijfswinst met 34,9 procent (ebitda). Op basis van die goede resultaten heeft KBC Securities het advies voor het aandeel verhoogd van Accumulere naar Kopen. Voorts werd het koersdoel verhoogd van 35 naar 40 euro. Het aandeel steeg met 6,6 procent.

Europa kleurt groen

De EuroStoxx50 deed er 1,2 procent bij. In Frankrijk doen er geruchten de ronde dat RTL interesse zou hebben in de mediaholding M6. Het aandeel van M6 won 1,3 procent.

Ryanair heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2020/21 een nettoverlies geleden van 306 miljoen euro. Een jaar eerder kon de luchtvaartmaatschappij nog uitpakken met een winst van 88 miljoen euro. Het aandeel zakte met 0,4 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20