Europese beurzen starten Goede Week met winst

Het feit dat de coronapandemie in verschillende Europese landen aan het afvlakken is, stemt beleggers maandagmorgen optimistisch.

Eerder op de dag koersten de beurzen in Azië al hoger. In China was er geen handel, net voor een vakantiedag. Maar in Japan en Zuid-Korea stonden de belangrijkste indicatoren op winst, met 2 procent.

Ook dichter bij huis maken de beurzen een serieuze remonte. De Bel20-index stond kort na de start van de beurshandel al op 4 procent winst. Rond 10 uur koerst de sterindex nog altijd 3 procent hoger. De brede index EuroStoxx50 deed het even goed met 3 procent winst. Tegen 10 uur gaat het al richting 4 procent.

Recticel

Op de beurs van Brussel is een glansrol weggelegd voor schuimrubberfabrikant Recticel. Het Oost-Vlaamse bedrijf maakte maandagmorgen een dubbele deal bekend, die 210 miljoen euro opbrengt. Het aandeel maakte een sprong van jewelste. Het stijgt 33 procent naar 6 euro.

Voorts deden ook de beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs het goed. Ze klommen allemaal circa 3,5 procent hoger. De beurs van Milaan dikte zelfs 3,8 procent aan.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20