Europese beurzen sluiten op winst

De Bel20 sloot vandaag af met een winst van 1 procent, met groeten van Sofina en Ageas. Op de Europese beurzen klinkt hetzelfde verhaal.

Slechts drie rode kaarten op de Bel20 vandaag: Aedifica stond op -0,4 procent, Cofinimmo scoorde vergelijkbaar en Ackermans & van Haaren dook net geen procent onder nul. Verder kleurt de Belgische sterindex mooi groen.

Ageas krijgt vrijbrief, Sofina sprint hoger

Voor Ageas had dat vooral te maken met een aanbeveling van investeringsbank Berenberg. Die veranderde zijn advies voor Ageas van houden naar kopen en dat gaf het aandeel een extra duwtje. De hernomen dividenden en groei in Azië zijn daar de rechtstreekse oorzaak voor. Het aandeel steeg met 2,4 procent.

Ook bij Sofina was er goed nieuws te rapen. het aandeel was topscorer op de Belgische beurs, met 2,9 procent winst. Roestvrijstaalproducent Aperam deed er 2,17 procent bij.

Telenet kondigde vandaag een samenwerking aan met DPG Media. Samen werken zij aan de eerste Vlaams Netflix. Blije beleggers duwden het aandeel 0,75 procent hoger.

In Europa

Op de Europese beurzen stonden alle pijlen ook op groen gericht. Die doen er 0,9 procent bij.

Nederlandse bankengroep ABN Amro moest een winst van ruim 5 miljoen euro prijsgeven. Het concern legt zich nu toe op Nederland en het noorden en schrapt alle niet-essentiële activiteiten in Europa. Daarmee staan er zowat 800 banen op de tocht. Beleggers reageren goed op de herstructurering en het aandeel sprint maar liefst 8 procent vooruit.

Nog in Nederland mocht maaltijdbezorger Just Eat Takeaway een mooi coronarapport voorleggen. De omzet steeg met 44 procent. Dat is hoger dan de meeste analisten hadden ingeschat. Het aandeel noteerde voor de bel 3 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20