Europese beurzen sluiten in de plus

Na drie verliesdagen op rij kleuren de Europese beurzen toch nog groen. In de Bel20 is enkel Barco een grote verliezer.

De brede Europese beursindex Eurostoxx 50: positief. De Bel20: positief. Van Londen tot Frankfurt: positief. Er is weer wat vertrouwen nadat de beurzen deze ochtend eerder vlak van start gingen.

Tranen bij Barco

De Bel20 bleef overwegend in het groen, maar bij Barco was het vandaag pompen of verzuipen. Met een slotkoers van -6,5 procent reageert de belegger niet geheel positief op de kwartaalresultaten. In twee van de drie divisies moest Barco negatieve resultaten voorleggen, coronaklap zeg maar. Dat het enige techaandeel in de Belgische sterkorf net slecht scoort, is een zure.

Bovenaan de tabel dan, trekt KBC de ploeg met 3,41 procent winst ten opzichte van het begin van de beursdag. Ook positief staan ING en Aedifica, met respectievelijk 2,68 en 2,63 procent winst.

Opvallend: Colruyt, dat de dag als winnaar startte en er bij de bel 0,5 procent bij deed, moest het onderspit delven en eindigt met 0,9 procent verlies.

AstraZeneca

Het Zweedse AstraZeneca moest gisteren kritiek slikken omdat het vaccin dat het produceerde tegen het coronavirus minder efficiënt zou zijn bij ouderen. De farmareus weerlegde die aantijgingen en sluit de dag mooi af met +0,9 procent.

Nu blijft het uitkijken naar wat er gebeurt op Wall Street, daar stuurde Elon Musk fanmail naar Etsy. Benieuwd naar wat dat doet met aandelen van het bedrijfje.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20