Europese beurzen sluiten beste maand ooit af

De brede Europese beursindex Stoxx600 sloot november af met een stijging van 14 procent, zijn beste prestatie ooit. Hij verloor maandag weliswaar 0,6 procent.

De Brusselse sterindex Bel20 gaat 1,4 procent lager. De winnaar van de dag is de Mechelse telecomgroep Telenet met een groei van 2,1 procent, onderaan het scorebord staat de Kortrijkse techgroep Barco die 3,1 procent verliest.

In Amsterdam gaat de bank ABN Amro 8,9 procent in het rood. Het bedrijf schrapt 2.800 jobs wereldwijd en verkoopt zijn hoofdkantoor in Amsterdam.

Stevige prestatie

Maandag namen beleggers even een pauze in de vaccinrally, maar over heel de maand november zetten de Europese beurzen een stevige prestatie neer. De Stoxx600 ging over de hele maand 14 procent hoger, de Bel20 deed er 20,5 procent bij.

Dat optimisme was vooral gestuwd door positief vaccinnieuws. De voorbije maand kondigden drie farmabedrijven positieve resultaten voor hun coronavaccins aan. Twee daarvan kunnen zelfs bijna naar de markt. Dat opent perspectieven voor de heropening van de economie en dat gaf beleggers hoop.

Maandag hadden ze het echter even gehad en werd er vooral verkocht om de winsten veilig te stellen. De brede Stoxx600 ging 0,6 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20