Europese beurzen op winst, Ageas klimt na afgewezen overnamebod

Door Labor Day blijven de Amerikaanse beurzen straks gesloten, maar in Europa staan de beurzen maandagochtend op winst. Ageas sleurt de Bel20 omhoog, na een afgewezen overnamebod.

Vrijdagavond raakte bekend dat verzekeraar Ageas een voorwaardelijk overnamebod kreeg van een groep Belgische investeerders. De groep heeft dat bod afgewezen omdat de raad van bestuur het als ‘onrealistisch’ zag. Meer commentaar kwam er niet. Bij opening won Ageas 1,9 procent en omstreeks 10 uur koerste de verzekeraar 0,61 procent hoger.

Tankerrederij Euronav heeft een inkoop van eigen aandelen achter de rug. Het bedrijf telde tussen 27 augustus en 2 september 3 miljoen euro neer voor 400.000 stuks. Daardoor bezit Euronav nu 6,51 procent van het totale aandelenkapitaal, wat de beurskoers omhoog geduwd heeft én dus de aandeelhouders moet belonen.

Magazijnenverhuurder Shurgard wordt vanaf 18 september opgenomen in twee EPRA-indexen. Dat zijn indicatoren die de prestaties van beursgenoteerde vastgoedbedrijven opvolgen. Het gaat om de FTSE EPRA Nareit Global Index en de FTSE EPRA Nareit Developed Europe Index. Shurgard maakt een pas op de plaats.

Primark heeft het afgelopen kwartaal meer kleding verkocht dan verwacht. Dat komt onder meer door een opgehoopte vraag. Alle winkels van de Britse kledingketen die als gevolg van de coronacrisis dicht waren, gingen weer open. Dat meldt moederbedrijf Associated British Foods (ABF) bij de publicatie van de voorlopige cijfers over het gebroken boekjaar. Het aandeel klimt 1,4 procent.

Tot slot daalt het Britse pond onder de vrees voor een no-dealbrexit. De Britse premier Boris Johnson stelde zondagavond een deadline voor de brexitonderhandelingen. Als er tegen 15 oktober geen akkoord is, komt er geen vrijhandelsverdrag tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20